Во мај „врие" од неработни денови - еве кога ќе одмориме

Вториот ден на Велигден, кој според православниот календар е утре, е неработен за сите граѓани на Република Македонија.

Во текот на мај следуваат уште три државни празници, кои согласно Законот за празници се неработни денови.

1 Мај (понеделник), Ден на Трудот

24 Мај (среда), „Св. Кирил и Методиј“ Ден на сесловенските просветители

27 мај (сабота), првиот ден на Рамазан Бајрам

Коментари

Популарно