ФОТО: Романтично запросување на „Острог'

Острог е место кое поради чудата на свети Василија Острошког претставува засолниште за голем број на верници, болни луѓе, луѓе кои бараат спас, а оваа двојка одлучи да својата љубов го потврди тоа, токму на ова место.

Острог, манастир, кој се оди со грижи, а излегувате полни со позитивна енергија, со години наназад, доаѓаат верници од целиот регион.

Овој пат на Фејсбук, на „Подгорички времеплов“, осамна фотка на момче кое одлучи да ја запроси својата девојка токму овде.

Ова е редок, можеби дури и прв пат да некој се одлучи да просидба на светото место, а самата фотка собра голем број на лајкови.

Многумина им посакаа среќа на идниот брачен пар, и го пофалија момчето кое се врати на стариот обичај, просидба на колена.

Коментари

Популарно