Го нашла паричникот на американскиот конзул, го однела до амбасадата и непријатно се изненадила!

Веќе неколку денови низ српските социјални мрежи се зборува за овој случај, некои ја бранат жената други се на страната на Конзулот...А жената се прашува дали ако ситуацијата би била обратна конзулката би реагирала исто?!

-Се шетав низ паркот со моето куче -ја почнува приказната на Фејсбук белграѓанката и наидувам на паричник во тревникот- полн со пари и картички. Гледам лична карта и возачка дозвола Американски...Адреса има па се јавив да побарам информација..Ме известија дека тоа е американската амбасада...Отидов до таму и откако го поминав целиот тој безбедносен ѕид, влегов...Ме пречека персоналот бидејќи личноста чиј паричник беше во тревникот не се наоѓаше во зградата..И знаете што не добив ни едно БЛАГОДАРАМ...Ништо..Не дека очекував не знам каква награда..ама немојте да ми кажувате дека треба да се огледаме на Американците...Секој е единка сама за себе и не треба да се генерализира ама сепак...ете тоа е таа Американска конзулка...

Коментари

Популарно