ВИДЕО: Вака Тито бил пречекан во Северна Кореја пред 40 години

Северна Кореја е негативно популарна последниве години, но поради нуклеарното оружје овие денови е постојано во центарот на вниманието.

Од денешна перспектива, покрај конфронтанцијата со скоро целиот свет, интересно изгледаат снимки кои настанале пред 40 години.

Тогаш во официјална посета на Северна Кореја допол претседателот на Југославија, Јосип Броз Тито. 

Многу светски земји му оддавале голема почит на југословенскиот претседател, но многумина сметаат дека ништо не се споредува со она кога тој слетал во Пјонјанг во 1977 година.

Погледнете го видеото од кое застанува здивот:

Коментари

Популарно