Од полноќ почнува предизборен молк

На полноќ завршува изборната кампања и почнува молкот пред локалните избори в недела. Гласањето в недела почнува во 7 часот и ќе трае до 19 часот. Изборите ќе се спроведат на 3.480 избирачки места во 80 општини во Скопје.

Во сабота гласаат болни и изнемоштени луѓе, затвореници и лицата во притвор. Право на глас имаат 1.814.644 гласачи. На шестите локални избори во Македонија учествуваат кандидати за градоначалници и за советници од 19 партии и коалиции, а 64 се од групи избирачи.

Вториот круг од изборите е закажан две недели подоцна на 29-ти октомври.

Коментари

Популарно