Што треба да направите ако таа не доживува оргазам?

Американските специјалисти велат дека главниот начин да жената стигне до експлозивен оргазам е мастурбација за време на сексот. Наодите на истражувачите се објавени во списанието „Архиви на сексуалното однесување“.

Студијата вклучила 1.569 мажи и 1.478 жени.

Волонтерите во анонимната студија го покажуваат нивото на нивната сексуална активност, зачестеноста на оргазми, степенот на задоволство од сексуалните односи со минатите и сегашните партнери.

Научниците, исто така, спровеле дополнителна студија кај жените за да видат дали целосното задоволство се јавува за време на „вагинален однос“ или со помош на „дејство со дополнителна клиторична стимулација“.

Коментари

Популарно