Замор, дебелеење, чувство на студ - знаци кои укажуваат дека сте заболеле од најраширената болест

Овие и неколку други симптоми се поврзуваат со болести на тироидната жлезда, која после дијабетисот е една од најраширените болести на светот.

Според податоците на Светската здравствена организација, дури 2 милијарда луѓе имаат проблеми со оваа жлезда.

Најчести симптоми кои укажуваат на пореметување на оваа жлезда се:

-чувство на исцрпеност

-се чувствувате нервозно

-нагли промени на апетитот

-сува кожа

-болка во мускулите

-промена на времето за спиење

Она што е многу важно е тоа дека треба да обрнете внимание на исхраната и за почеток исклучете ја секоја храна која содржи глутен као што се тестенините и лебот.

Коментари

Популарно