(ВИДЕО) Фаталното пукање на 15-годишниот Александрос Григоропулос со децении предизвикува најлош револт кај нашиот јужен сосед

Денес поминаа 9 години од убиството на 15-годишно момче застрелан од полициски службеник во Атина.

На демонстрациите беа вклучени и младинските организации на владејачката партија Сириза со црни знамиња и постери за одбрана на човековите права.

Фаталното пукање на 15-годишниот Александрос Григоропулос во 2008 година, една година пред почетокот на економската криза во Грција, предизвикува со  децении најлоши револти кај  нашиот јужен сосед.

Коментари

Популарно