(ВИДЕО) Ова е најопасниот нож на светот:Специјалност му се антитерористички операции

Mirotech MCT 1057 Jagdkommando e прогласен за најопасниот нож во светот.Се користи во антитерористички операции а изработен е од нерѓосувачки челик. Оштрицата му е со три рабови и долга 17.8 сантиметри, додека целиот нож е долг 34 сантиметри.

Тежок е околу 700 грама и одлично лежи на рака.Погледнете го.

Коментари

Популарно