ЛОША вест ако гледате филмови за возрасни: Порно филмовите се опасни по вашето здравје

Научниците учествувале во студија, во која тие откриле дека луѓето што често гледаат порно, можат да си наштетат на нивното здравје. Особено, тие можат да развијат мигрена.

Како дел од тестовите, научниците го скенираа мозокот на 40-годишен маж кој често гледал филмови за возрасни и зачинети слики.

Тој ја зголемил својата активност во областа на мозокот која е поврзана со болка, а не со сексуална возбуда.

Научниците постојано покажаа разни штети на порно гледање.

Коментари

Популарно