Видео открива како дошло до сообраќајна несреќа со Tesla Model X

На видеото со сообраќајната несреќа се гледа како автопилотот на Tesla Model X оди кон бетонската ограда, така што возачот не реагирал. Наместо автомобилот да ја задржи својата лента, тој се насочил директно кон оградата.

Експертите велат дека одбележувањето на коловозните ленти е многу лошо извршено, така што може да се збуни и човечкото око. Ова ќе биде биде големо предупредување за сите возачи на Tesla автомобили, затоа што би можеле да завршат со трагични последици доколку го активираат автопилотот. Од компанијата постојано предупредуваат дека рацете на возачот треба постојано да бидат на воланот. Од Teslа велат дека возачот имал време 5 секунди и 150 метри за реакција и исправување на автомобилот, за што доказ е ова видео снимано од местото на несреќата.

Коментари

Популарно