ВИДЕО: Србија во финале - Цел свет им завиде на настапот

Македонија повторно остана без финале. На шеесет и третото издание на Евровизија кое се одржува во Лисабон, под слоганот „All Aboard". Благодарејќи на минатогодишниот победник, Португалија годинава за прв пат се стекна со привилегијата да е домаќин на настан од ваков ранг.

Нашиот северен сосед успеа во таа мисија со одличен настап во полуфиналето. Покрај Србија, први земји кои одат во финале се: Молдавија, Украина, Шведска, Норвешка, Данска, Словенија и Холандија.

Во продолжение еве го и настапот на Србија кој преку полуфинале им овозможи можност да се борат за финалисти или прво место.

Коментари

Популарно