(ВИДЕО) Амди Бајрам се нарече себе КОЊ!

Амди Бајрам  во интервју за 1ТВ вели дека не се сеќава на своите изјави од порано и дека е отворен кон јавноста, а како искусен политичар знае какви чекори да превземе.

-Јас морам отворен да бидам према цела јавност и не треба многу прашина да дигаат затоа што зад добар коњ добра прашина се дига. Јас сум политичар толку години и треба сите да сфатат, цела македонска јавност и пошироко, не треба да дигаат многу прашина околу мене затоа што јас сум политичар и знам како треба да се делува и да се работи, прав политичар, кога треба и како треба да настапам, тоа знам, а во интерес на моите Роми јас сум спремен увек во секое доба, морам да видам кој е на власт, јас да бидам со вас, вели Бајрам.

Додава дека Мицкоски не е политичар од негов ранг, а Заев не го сметал за политичар.

-Јас Заев не го рачунав како политичар едно време како градоначалник. Не верував дека Заев ќе покаже ваква работа, дека во Македонија, во Европа и во светот ќе го поддржат сите. Тоа што било било, јас му се извинив на првата средба. Имав четири-пет средби со него, на првата средба првин му се извинив и дали има замерки спрема мене. Ми кажа „Се е политика, не ти замерувам“, вели Бајрам.

Коментари

Популарно