ФОТО: Премиерот Заев го бакна пенкалото што му го подари Столтенберг

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг денеска официјално му ја врачи поканата за пристапни преговори за членство во НАТО на претседателот на Владата, Зоран Заев, а со неа симболично му подари и пенкало.

Откако се фотографираа со поканата, Заев го бакна подареното пенкало. За време на свечената церемонија, Генералниот секретар на НАТО истакна дека по завршувањето на внатрешните процедури и ратификување на договорот со Грција, Северна Македонија ќе седи на иста маса со сојузниците.

Коментари

Популарно