ФОТО: Порталот на Саше Политико има вирус и краде од читателите

Саше Политико, на својот портал, Мактел.мк, ставил скрипта со која од секој посетител кој нема добар антивирус, краде перфоманс од компјуерот и копа криптовалута. 

ESET и Капсерски, го блокираат овој вирус, но доколку немате антивирус, можно е Саше да си заработува преку вашиот компјутер

Коментари

Популарно