Комити тука ли сме?

По неколку месечна тишина, навивачката група „Комити“ најавува будење. Со Фејсбук статус на нивната најголема фан страна, Комитите најавија многу активности.

„Комити тука ли сме?

Не прашуваат многу каде сме, па да одговориме...

Тука сме..."Коските ни кршат, крвта ни пијат, а ние смели сме, горди умираме" - НЕ СЕ ПРЕДАВАМЕ!!!

Знаете, ова на сликава сме ние лани, ова време.

Колку е само актуелно се...

Спремни ли сме за многу активности?

Готови ли сме да бидеме тоа што сме?

Смели ли сме да ги испочитуваме оние кои не се повеќе помеѓу нас? САЗДО...Отсутните...

Решени ли сме неговиот лик да стане симбол за нашата борба? Доследни, да го испратиме како јунак паднат за да нашата кауза биде вечна?

Јане Сандански...Еден од великаните, еден од најголемите...Еден од нас. 

Ќе врие ли салата која го носи неговото име од Комити викендов со Барса?

А Македонија роди ли други, кои ќе ја ослободат?

И повторно ве прашувам КОМИТИ ТУКА ЛИ СМЕ?

#ПравдаЗаСаздо #СледетеГиАктивностите#ЦрвеноЦрнаРеволуција“


 

Коментари

Популарно