Заврши гласањето: Дали собранието му го одзема мандатот на Никола Груевски?

Денеска на седница во Собранието на Република Македонија, беше гласан предлогот од Комисијата за деловнички и мандатно-имунитетни прашања за одземање на мандатот на пратеникот Никола Груевски.

За одземање на мандатот гласаа 58 пратеници, воздржани немаше, против беа 29 пратеници. Со тоа претседателот Талат Џафери констатираше дека не му одземен пратеничкиот мандат на Никола Груевски.

Претходно немаше пријавено ниту еден пратеник за расправа на оваа точка, и затоа веднаш се премина на гласање.

Коментари

Популарно