Запознајте го Филип Величковски - младиот талентиран поет од Македонија

Шеснаесет годишнито Филип Величковски од село Каратманово ужива да твори. Тој е средношколец во  СОУ Коле Неделковски - Велес, Електро техничар за компјутерска техника и автоматика, втора година.

Во седмо одделение со својата поема „Патувања“ го освои првото место на конкурсот во Италија. 

Младиот поет продолжи да твори, па следуваа уште неколку награди. Пред две години го освои  второто место на Ракатки, а за денот на крводарителите  првото место во Велес на тема "Капка крв живот значи''

Испратено од Филип

Коментари

Популарно