Питон намирисал пилешко, па го проголтал сопственикот

Многу луиѓе обожаваат егзотични животни, па се одлучуваат да ги чуваат како домашни миленици, а Грент Вилијамс бил еден од нив.

Имено тој во својот дом чвал бурмански питон долг 4 метри, а еден ден соседите го нашле питонот обмотан околу телото на Грент.

Експертите објаснуваат дека змијата го намирисала мирисот на пилешко, па и проработел инстинктот.

Мислејќи дека е храна, змијата го нападнала.

Коментари

Популарно