Македонците во „странство“ не го прифаќаат новото име

Фудбалската репрезентација на Македонија и гостува на Словенија во рамки на квалификациите за ЕУРО 2020. Натпреварот ќе се игра во Љубљана на 24 март, на стадионот Стожице, а рекламни плакати веќе има низ некои градови на Словенија. Меѓу нив и во еден од најфудбалските градови во оваа земја, Марибор.

На рекламните плакати кои го најавуаат натпераворот, на кои стои „Нашето срце бие за Словенија“ (во превод по Заев би било „Ми се чукамо у градима за Словенију“) нашата репрезентација е најавена како „Северна Македонија“.

Но, еден Македонец, секаде каде што можел, со лепенки и жолта лента ја покривал „Северна“ низ рекламните паноа во Марибор. Тој, неговата работа си ја завршил. Фотографиите кои ги доби „Денешен“ се доказ за тоа.

Коментари

Популарно