Вкупно 211 години затворска казна за обвинетите за 27ми Април

Кривичниот суд во Скопје денеска на пладне ги објави пресудите за обвинетите за насилствата во Собранието на 27 април 2017 година, познат во јавноста како крвавиот четврток.

Митко Чавков 18 години затвор.

Душко Лазаров 15 години затвор.

Горан Ѓошевски-Леви 15 години затвор.

Митко Пешов 15 години затвор.

Оливер Поповски 13 години затвор.

Мунир Пепиќ 15 години затвор.

Абдуљфета Алими 7 години затвор.

Оливер Радулов 10 години затвор.

Игор Дурловски ослободен од обвинение

Јане Ченто 15 години затвор.

Игор Југ 12 години затвор.

Александар Василевски-Нинџа 8 години затвор.

Никола Митревски-Кољо 15 години затвор.

Младен Додевски 12 години затвор.

Горанче Ангеловски 12 години затвор.

Влатко Трајковски 15 години затвор.

Вилијам Михајловски 14 години затвор.

Коментари

Популарно