На овие места има снег од 30 сантиметри

Во последните неколку дена, и во следните ќе има температури пониски од вобичаените за овој период од годината. Но дека ќе наврне толку многу снег на Попова Шапка, веројатно никој не очекуваше.

Врнежите од снег синоќа на Попова Шапка донесоа утринава да има снежна покривка од 15-20 сантиметри. Со тоа зимата покажа дека и натаму покажува е присутна.

Инаку снег има на повисоките места низ цела Европа.

Коментари

Популарно