Ципрас: Луѓето од Северна Македонија ќе ги нарекувам по името на главниот град!

Коментирајќи го преспанскиот договор, Ципрас подвлече дека била отворена добра можност да се реши спорот по 30 години, и дека неговите претходници би го направиле истото да имале слични околности, додавајќи дека одредбите од договорот го постигнале најдобриот можен исход за Грција.

„Луѓето во Македонија ги нарекуваме со името на нивниот главен град „скопјани“, рече грчкиот премиер, нагласувајќи дека неговата влада ја споведува националната линија која постоела од 2004 година.

Коментари

Популарно