Кои славни личности се против вакцинирањето

Од страна на Светската здравствена организација „антивакс“ е прогласено за  една од најголемите закани за глобалното здравје.

Поради фактот дека луѓето одбиваат да се вакцинираат во последните неколку децении,  повторно се појавиле болести како детска парализа и сипаници кои се сметале за искоренети во земјите во кои вакцинирањето било достапно.

Меѓутоа, на „антивакс“ движењето не останале имуни ниту некои славни личности.

Според порталот Moms,ова се некои од нив

Чарли Шин

Џени МекКарти

Ерин Брокович

Џим Кери

Селма Хаек

Џенифер Лопез

Марк Антони

Коментари

Популарно