Видео: Оваа игра со Русинките ќе сакате да ја играте

„За жал на машката  популација“ овој спорт се уште не е популарен, сепак во Руисија сите зборуваат за овој нов „спорт“ и тој се однесува само за жените. Дури и првиот шампионат е одржан.

Станува збор за „плескање“ по 3адниците, или официјално „зад сцената на хокеарскиот натпревар“.

Натпреварувачките се со грбот една спроти друга. Потоа, пред судија, натпреварувачката ја yдиpа пpoтивничката по 3адникот и целта е таа да се измести од рамнотежа или да се истурка што е можно подалеку.

Бидејќи организаторите имаат намера овој спорт да го рашират што е можно повеќе низ светот, во првите бopби беа ангажирани модели, на радост на публиката.

Коментари

Популарно