Роловано и сочно
СОСТОЈКИ:
бело месо од 1 пиле
150 гр тенка сланина
100 гр мортадела
100 гр чаден колбас
100 гр листови кашкавал
малку кисели краставички
1 лажица сенф
1 лажица намаз од сирење
3 чешниња лук
сол
бибер
кари
зачин по желба
листови магдонос
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Месото исчукајте го, посолете, побиберете, додајте сув зачин по желба. На алуминиумска фолија прво наредете листови сланина. Пркеу наредете исчукано и посолено месо, премачкајте со сенф, а преку наредете мортадела,а неа премачкајте ја со намаз од сирење, преку ставете чаден колбас, лук, па кашкавал, потоа листови кисели краставички. Додајте малку магдонос и кари.
Свиткјате заедно со фолијата и ставете во плех. Печете на 220 степени околу час и 20 минути.