ФОТО: Германец поминал 1700 километри за да стигне на одмор со трактор

Ернест Ебелинг е 63-годишен Германец, кој оваа година на летување во Хрватска дошол со трактор. На патот до Трогир, до каде што се возел девет дена поминал 1700 километри.

Патувањето го поделил на девет дена, за секој ден поминувал по 110-120 километри. Неговата сопруга сепак не тргнала со него, туку се одлучила за авионско патување.
 

Популарно