ОГЛАС за работа: 10 слободни места во ЕВН - не ви треба факултетска диплома

EВН Електродистрибуција е компанија чија главна дејност е дистрибуција на електрична енергија во Македонија. На македонскиот пазар компанијата влезе во 2006 година како дел од групацијата EVN која е активна во 21 државa во Централна, Источна и Југоисточна Европа. Нашата најзначајна цел е сигурно и квалитетно снабдување на корисниците со електрична енергија по конкурентни цени. 

10 ЕЛЕКТРОМОНТЕРИ (М/Ж) на територијата на Р. Македонија

Опис на работните задачи

Исклучување и повторно вклучување на корисници на дистрибутивната мрежа

Отчитување на податоци од броила

Контрола на приклучоци и мерни места

Замена на броила на корисници

Прием, обработка, чување, ажурирање, средување на документација

Помош при отстранување дефекти

Откривање и пријавување неправилности на електроенергетски објекти и мерни уреди 

Потребни квалификации и лични карактеристики

IV степен електротехничко образование – енергетика

Квалификации за работа под напон ќе се сметаат за предност

Компјутерски познавања ќе се сметаат за предност

Возачка дозвола,

Одговорност, лојалност, тимска работа

Комуникативност, флексибилност

Доколку сте заинтересирани за кариера во ЕВН Македонија, на [email protected] испратете куса биографија и мотивационо писмо, или потполнете ја електронската апликација на нашата интернет-страница www.evn.mk најдоцна до 20.05.2017.

Напомена: Доколку сакате Вашите податоци да бидат зачувани во нашата база на податоци согласно Законот за заштита на лични податоци, покрај биографијата и мотивациското писмо треба да испратите и изјава за дозвола за користење на лични податоци за потребите за вработување (https://www.evn.mk/Careers/OnlineApplication.aspx)

 Активен до: 20.05.2017

Оглас за вработување во Министерство за образование и наука

Министерство за образование и наука

За потребите на Проектот за изградба и опремување на 145 училишни спортски сали и рехабилитацијана основни и средни училишта на Република Македонија објавува:

ОГЛАС

За ангажирање на стручно лице за следната позиција:

1. Проект менаџер, 1 позиција

Услови:

Високо образование -Универзитетска диплома од област на градежништво

Раководни способности, комуникативност, лојалност, чесност, иницијативност, доверливост, способност за тимска работа, способност за аналитичка работа, способност за решавање наконфликти, спосоност за работа под притисок;

Познавање на работа со компјутери (MS Office)

Одлично познавање на говорен и пишан англиски јазик;

Најмалку 10 (десет) години работно искуство во областа на градежништво, проектен менаџмент, работа на проекти финансирани од странски банки.

Познавање на планирање и спроведување на јавни набавки за стоки. градежни работи и технички услуги

Планирање и спроведување на буџет

Учество во постапки за јавни набавки за стоки, услуги и работи

Возачка довола Б категорија

Искуство во работа на проекти финансирани од Банка за Развој при Советот на Европа какои раководење на истите ќе се смета како предност

Ангажирањето на стручното лице е во период на траење на Проектот со право на продолжување.

Кандидатите е потребно да бидат амбициозни, комуникативни, тимски ориентирани сопозитивен приод кон работата. Сите заинтересирани кандидати е потребно да испратат:

1. Кратка биографија на македонски јазик (CV);

2. Писмо за изразување интерес на македонски јазик со назнака за конкретната позицијаза која се изразува интересот во рок од 5 дена од објавување на огласот, во хартиена форма наследната адреса:

Министерство за образование и наука

Бул. „Св. Кирил и Методиј” бр. 54

1000 Скопје

со назнака: за Проект 145 училишни спортски салипо оглас за позиција

Министерството за образование и наука го задржува правото на интервју со потенцијалните кандидати.

Горивата поефтинија: Ова се новите цени

Горивата од полноќ поевтинијаза 1,5 денари по литар, одлучи вчера Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ).


Новата малопродажна цена на „еуросупер БС-95" изнесува 72 денари за литар, на „еуросупер БС-98" ќе изнесува 74, а „еуродизел (Д-Е V)"  се продава за 63,5 неари за литар.


Екстра лесното масло за домаќинство ќе биде 52,5 денари за литар.

Оваа земја бара Балканци за да берат овошје

Нов Зеланд е земја која произведува овошје, а проблемот е што секоја година се соочува со недостаток на работници кои ќе го берат овошјето.

Затоа, земјата бара работници од секаде кои осум часа на ден на сонце ќего берат овошјето, за дневница од 160 евра.

Како што пишуваат странските медиуми, се бараат работници кои со помош на туристичка виза ќе дојдат и ќе работат одреден период.

Новозеландскиот портал  “pickthevorld.org” пишува дека час се плаќа 14,75 долари.

Популарно