ИСТРАЖУВАЊЕ - Кучињата можат да „зборуваат” со луѓето

Кучињата имаат изненадувачка способност со своето однесување и лаење да им кажат на луѓето што сакаат, покажа едно истражување.

Жените биле подобри од мажите во препознавањето на знаците кога кучето е разиграно, а кога има чувство на страв и бес, откриле научниците.

За потребите на истражувањето 40 доброволци слушале снимени различни лаежи и р`жење од 18 кучиња кои ја чувале својата храна, гледале како минуваат непознати луѓе или си играле.

Учесниците правилно класифицирале 63 отсто од р`жењето на кучињата, многу повеќе од очекувањата, рекле истражувачите.

Слушателите идентификувале 81 отсто звуци на разиграно ржење, но не биле толку добри во препознавање на ржење на кучињата кога станувало збор за чување на храната и закана. 

ФОТО: Матурантката која го запали цел Балкан

Фотографиите од згодната црнокоса се раширија на социјалните мрежи со брзина на светлината.

Девојка од Босна го сврте вниманието на целиот Балкан. Матурантката чиј идентитет е непознат, се појави на матура со заводлива креација, која повеќе открива отколку што сокрива.

(ВИДЕО) СВАДБЕН ОБИЧАЈ: Девојките им седнуваат во скут на мажите, а победникот е оној кој прв...

Поради овој обичај гостите на свадбите масовно црвенеат!

Русите се поголема мистерија и од Јапонците кога станува збор за обичаите. Така на тамошните свадби може да се види и оваа бизарна игра.

Девојките им седнуваат на момците во скут, а потоа се движат во ритам, додека се обидуваат да надуваат балон. Победник е оној чиј балон прв ќе пукне.


Balloon contest at Russian wedding by ludodobola

(ВИДЕО) Најстрого чуваната снимка на Тито протече во јавноста-еве зошто беше забранета

Оваа снимка која најпрво била забранета, а потоа и заборавена, кога ја здогледа светлоста на денот го привлече вниманието, не само поради контраверзните маршалови изјави, туку и поради тоа што Тито практично не можел да дојде до збор од своите пудлици кои лаеле додека тој безуспешно се обидувал да ги смири.

Снимката настанала на 3 април 1975 година кога Тито се обраќал на јавноста, но ништо не можело да се слушне бидејќи морал да се бори со своите пудлици, кои константно лаеле.

Меѓутоа тоа не била единствена причина поради која Тито ставил ембарго на снимката. Имено тој сметал дека неговиот говор не бил баш добро одмерен, па барал делот со Италија да се избрише, што може да се слушне  во последните секунди од снимката.

Популарно