ВИДЕО: Виолинистот ја изеде виолината на луда забава во скопска кафеана

Можеби во Скопје нема луди забави по дискотеките како во 90тите, но кафаните го живеат својот врв. Видеото е снимено викендов во една од најпопуларните кафеани во главниот град зимово, а дечките задолжени за забавата се „Шербет Тајфа“. Виолинистот беше најрасположен, погледнете што правеше мајсторот: 

Се исполни пророштвото на Баба Ванѓа, што е следно?

Најпознатата балканска пророчица, Баба Ванѓа која предвидела многу работи, има и едно предвидување за идниот светски лидер.

Баба Ванѓа починала во 1996 година, на 85- годишна возраст , но има предвидувања за неколку векови , се до 51-ви кога према нејзините визии ќе биде крај на светот.

Магазинот „Бриминген меил„ пишува дека таа ја предвидела и славата на Путин.

„Сите ќе се стопат како мраз, само едни ќе останат недопрени. Славата на Владимир, славата на Русија. Премногу е донесено во жртвата. Никој не може да ја запре Русија. Сите ќе се тргнат од нејзиниот пат и не само што ќе се задржи, туку и ќе стане господар на светот.", изјавила Баба Ванѓа во 1979 година.

Путин, кој првпат стана претседател пред повеќе од 18 години, треба да остане на власт уште шест години по претседателските избори во неделата. Тој стана претседател на Русија во декември 1999 година и оттогаш доминира на поитичката сцена.

Вангелија Пандева Димитрова, која е родена во Струмица исто така го предвидела и Брегзит. Исто така велела дека Европа, каква што ја познаваме, ќе престане да постои од 2016 година. Ванѓа мистериозно го изгубила видот на возраст од 12 години за време на голема бура. Нејзиното семејство, наводно, ја нашло неколку дена подоцна, со земја на очите. Таа подоцна тврдела дека ја доживеала својата прва визија кога била исчезнала и верувала дека ѝ била дадена моќ да ја предвиди иднината и да ги лекува другите.

Тест кој целосно ќе ве разоткрие - изберете клуч и откријте ја својата вистинска природа

Не размислувајте премногу - „фрлете око“ на сликата и одлучете се за вистинскиот клуч кој ќе ви привлече најмногу внимание. Тој ќе открие многу разботи за вашата природа.

Клуч бр. 1

Го одбравте наједноставниот и најобичниот клуч. Тоа значи дека сте рационална и стабилна личност, што не троши време и нерви на ситници. Доволно сте јасни и директни, а во животот се водите по умот, не по чувствата. Блиските често ве опишуваат како затворена личност и иако тоа е делумно вистина, вие свесно сте одбрале таков вид однесување. Исто така, постои и шанса некоја ситуација од минатото да го формирала вашиот сегашен карактер.

Клуч бр. 2

Ова е малку покомплициран клуч бидејќи кажува дека вам не ви е секогаш лесно. Најверојатно премногу строго се однесувате кон околината, па тоа е причината зошто некои луѓе се обидуваат да ве одбегнат. Најверојатно имате раководечка функција и подредените ве почитуваат, но малку и се плашат од вас. Имајќи го ова на ум, имате строг однос и кон себе. Опуштете се, сите сме луѓе, а не роботи!

Клуч бр. 3

Го одбравте клучот што наликува на лист од детелина – вие сте оптимист што живее по принципот: „Сѐ што се случува е за мое добро“. Во поголемиот дел од животните ситуации ова мото ви било од голема корист, но внимавајте бидејќи понекогаш претераниот оптимизам може да си поигра со вас и да не забележите навреме опасност што ви се приближува.

Клуч бр. 4

Вие сте силна и автентична личност, па затоа и го одбравте овој необичен облик. Изобилувате со идеи и инспирација, па затоа и вашата работа најверојатно е поврзана со некаков вид креативност. Во вас постои огромен потенцијал, што можете во секој момент да го реализирате доколку имате желба. Најголемата ваша мана е што сте малку мрзливи, па обидете се да не го трошите времето на ситници и сѐ ќе биде во ред.

Клуч бр. 5

Вие го одбравте сигурниот клуч што ќе ви ја отвори секоја врата, па тоа значи дека секогаш го остварувате замисленото. Во постигнувањето на целите, ќе ги пребродите сите препреки! Вие сте силна, харизматична личност што создава нови идеи за само еден момент. Не зависите од мислењето на околината, верни сте си на себе и на своите принципи, дури и кога грешите. Затоа понекогаш не е лошо да можете да ги признаете своите грешки.

Клуч бр. 6

Вие одбравте класичен клуч, што укажува на конзервативна личност што се придружува до утврдениот ред. Тешко поднесувате промени, па дури и најмалото отстапување од патот може да ви предизвика голем стрес. Обидете се малку да се промените, бидејќи ве очекуваат многу новини, а стресот никому не е од корист. Излезете од својата лушпа, имајте верба!

Популарно