ФОТО: Ова се цените во кафе барот на Шенки Версаче

Шенки потрошил милион евра за неговиот кафе бар да изгледа потполно во знакот на познатиот италијански бренд.

Тој многу пати досега има споменато дека го обожава овој трговски бенд и дека неговата цела куќа е опремена со мебел со логото на овој бренд – од плочките во големиот базен во дворот, па се до луксузниот автомобил, па дури и гаќите кои му се од овој бренд.

Погледнете ги цените:

Сашо Илиевски од Куманово живее во Јужна Африка и таму произведува македонско сирење

Сашо Илиевски од Куманово има интересна приказна за раскажување. Тој во текот на неговото студирање одлучил да замине на „привремена“ работа во Дубаи и тука се менува правецот на неговиот живот. Таму останал 18 месеци, а потоа работел на бродска компанија 5 години. Сега тој живее и работи во Јужно Африканската Република и е среќно оженет со Хејли Илиевска, родена Џексон. Сашо и неговата сопруга сега живеат во планински дел на Јужна Африка, Дракенсберг Планини, на 400 километри од Јоханесбург. Илиевски има сопствен бизнис. Тој произведува високо-квлитетно сирење, има своја регистрирана фирма и продавница за сирење, Macedonia Cheese. Невообичаената локација за живот и животната приказна на Сашо, не натера да дознаеме повеќе за него и неговиот нов дом.

Цлото интервју прочитајте го на Мотика.ком.мк

ВИДЕО: Битолчани добија 3.5 милиони долари за игра за мобилни телефони

„RealityClash“ е нова мобилна игра која е се уште во развој. За нејзино завршување, потребен беше фонд од 1.5 милиони американски долари. Преку кампањи инвеститорите инвестираа преку 3.5 милиони долари во помалку од еден месец. На оваа игра работи и мал тим од Битола. Вести за играта веќе беа пренесени во многу светски медиуми меѓу кои и Форбс и Њујорк Тајмс.

 Се работи за игра која е со новата технологија  AUGMENTED REALITY, што значи дека преку камерата на вашиот мобилен телефон на реалната околина ќе гледате работи кои се дигитално додадени. Во случајот се работи за борбена игра, и како дигитално додаени работи се предвидените “непријатели” кои ќе треба да ги пукате преку копчињата на екранот на телефонот. 

Оваа игра може да биде хит во светот, нешто слично како што беше Покемон играта бидејќи се заснова на слична технологија. Преку видеото кое е како трејлер на играта може конкретно да видите за што се работи. 

Благодарение на тимот на програмери од Битола кои работат на оваа игра, ексклузивно за прв пат веста се пренесува и во Македонија.

Популарно