Kако да проверите дали има негативна енергија во вашиот дом?

Многумина велат дека доцна сфаќаат дека им се случуваат негативни работи само поради лошата атмосфера во сопствениот дом. Некои од нив велат дека дури подоцна го вратиле филмот во главата и сфатиле дека расположението драстично им се расипало оној момент кога зачекориле во куќата - и така секој пат.

Негативната енергија во куќата можат да ја внесат луѓето кои во неа живеат, но и повремени посетители, можеби соседи, или ја внеле луѓето кои некогаш живееле таму. Таа се впива во сите делови од домот, а знае да се акумулира и на некои тешко достапни места.

Еве како можете да откриете дали има негативна енергија во вашиот дом:

-Земете обична проѕирна чаша и во неа ставете третина сол, третина алкохолен оцет и третина вода.

-Ставете ја чашата таму каде што мислите дека негативната енергија е најјака.

-Нека чашата биде сокриена, така да никој не ја допира или поместува.

-Оставете ја на тоа место 24 часа.

-Потоа проверете ја чашата - дали е онаква каква што сте ја оставиле?

-Ако сè изгледа исто, тоа покажува дека немате негативна енергија во таа просторија.

-Повторете ја постапката во друга просторија.

Знаци дека негативната енергија постои и како да ја исфрлите:

-Ако во чашата забележите некои дамки или многу меурчиња, тоа значи дека во таа просторија постојат енергетски проблеми. Во тој случај повторувајте ја постапката додека исчезнат знаците на негативна енергија, додека водата во чашата не биде иста каква што сте ја оставиле.

-ВАЖНО! Водата секогаш истурете ја во тоалет и веднаш пуштете вода. Тоа целосно ќе ја исчисти негативната енергија која се насобрала во вашата куќа, пишува Атма.

ВИДЕО: Куќите и биле скапи, па си изградила сама своја за малку пари

За купување на куќа потребни се многу пари, а за изградба на нова потребни се уште повеќе.

Некогаш живеела во голема куќа од 185 квадрати, но поради даноци и хипотека морала да се пресели. Одлучила да направи куќа со парите со кои располагала, 10.000 долари. Таа одлучила 5.000 да потроши на материјали, а останатиот дел на соларни панели.

Погледнете...

https://www.youtube.com/watch?v=KSGvBJEoNv8

Skopje Cocktail Week, нов настан во градот кој ја слави коктел културата

Втората половина на Октомври резервирајте ја за есенски прошетки низ скопските улици и локалите кои се дел од Skopje Cocktail Week. Она што ќе може да го искусите се совршено креирани коктели наменети за сезоната што следи.

Во периодот од 18ти до 25ти Октомври, за прв пат годинава, се одржува Skopje Cocktail Week, настан кој се случува на иницијатива и во организација на Гемак - компанија која 25 години е присутна на пазарот  како ексклузивен партнер на светската компанија Diageo, како застапник на познатите брендови:  Johnnie Walker, Smirnoff, Captain Morgan, Baileys, Bulleit whiskey, CIROC и Zacapa.

Идејата, преку овој „фестивалски„ настан, е да им се даде поддршка на локалите да ја креираат својата понуда според високи светски стандарди, а со тоа и да им се овозможи едно поинакво искуство на гостите во локалите за оваа есен/зима сезона.

„Во текот на годината како компанија, организираме голем број на обуки за бармените низ Македонија, па и овој пат преку работилница која ќе се одржи ден пред да започне Skopje Cocktail Week, сакаме да ги информираме и едуцираме сопствениците на локалите и бармените за новитетите во сезоната што следува. Станува збор за избор за коктели кои се соодветни за служење во зимскиот период. Драго ни е што сопствениците и бармените на локалите се се` повеќе заинтересирани за нашите обуки и за развој на коктел културата. Во услови на динамичен пазар и голема конкуренција на локали, сопствениците секогаш се трудат да бидат поинакви во поглед на својата понуда. На овој начин ние им даваме поддршка за да успеат во својата намера.„ – изјави Ива Сотировска, раководител на маркетинг секторот во Гемак.

Во рамките на настанот , кој ќе трае од 18ти до  25ти Октомври, ќе бидат опфатени вкупно 13 локали во кои посетителите ќе можат да нарачаат и пробаат, 7 различни коктели креирани само за овој настан. Дополнително, гостите ќе имаат можност да добијат интересни подароци од  промотивниот тим на Skopje Cocktail Week.

Идејата  е настанот да има и свои следни изданија, не само во Скопје, туку и во градовите низ државата.

Се гледаме на Skopje Cocktail Week!

ПАРК ХОТЕЛ И СПА, ПРВ ХОТЕЛ СО ЕЛЕКТРИЧЕН ПОЛНАЧ ВО МАКЕДОНИЈА

Во Парк Хотел и Спа, официјално се пушти во употреба станица за полнење електрични возила, којашто го прави хотелот, единствен од ваков тип во Македонија. На настанот беше присутна и еврокомесарката за транспорт Виолета Булц која во хотелот пристигна со своето електрично возило и беше првата која го употреби новиот полнач.

Во Парк Хотел и Спа се одржа конференција, на тема: Проект » Edison eSkopje «, во соработка со Сојузот на Ротари Клубовите од Македонија. На конференцијата имаше кратко излагање Заменик министерот за животна средина Јани Макрадули, а тематска презентација имаше Изток Селјак - Хидриа / Словенија - »Edison eSkopje« и Марко Фемц претставник од Планет – нет / Словенија.

Со оваа инвестиција Парк Хотел и Спа, се приклучува на платформата „Едисон“ (eco driving innovating solutions and network) која има за цел да го претвори регионот во лабораторија на идната зелена мобилност.

“Сакаме да ја поттикнеме и индустријата да се вклучи во овие трендови – изјави Изток Селјак, координатор на проектот „Едисон“прекукојсеочекувадасеелектрифицираатавтопатишататаворегионот. Токмузатоа е формиран проектот „Едисон“ кој здружува 50 компании, универзитети и институти во Словенија, а сега се проширува и низ цела ЈИЕ преку концептот „Едисон е-сити“ со лансирање инфраструктура на полначи за електрични зелени возила, зеленитакси, каршеринг, а сакаме да ја поттикнеме и индустријата и производството да го искористи „Едисон“ за нови иновативни решенија и зелен коридор од Љубљана до Скопје, Приштина и Тирана во должина од 1.400 километри„ – изјави Изток Селјак.

“Парк Хотел и Спа продолжува со еко проекти кои влијаат позитивно на животната средина Постојано воведуваме технолошки новини во работењето и спроведуваме низа на активности за превенција од дополнително загадување на животната средина и подобрување на истата. Oпштествена одговорност за нас претставува дејствување пошироко од рамките на националните закони и општесвени легислативи. Во оваа насока ние внимаваме како нашето дејствување влијае на нашите вработени, посетители, општествената заедница и животната средина.„  – изјави генералниот менаџер наПарк Хотел и Спа, Панајотис Колокатис.

Популарно