ВИДЕО: Мало потсетување како изгледаше Скопје не толку одамна

Видеово е снимено 2009-2010 година, а ако сме искрени изгледа како да е снимено пред 50 години.

Истото е поракаод Коце Трајановски на ФБ:

Почитувани сограѓани,

Мало потсетување за тоа каков град наследив во 2009 година, кога за првпат ми ја дадовте довербата да бидам градоначалник на Скопје.

Тесни и нефункционилни сообраќајници, руинирани пешачки патеки, ниско ниво на хигиена и депонии.

Нефункционални јавни претпријатија пред колапс, со долгови над 17 милиoни евра, без опрема и механизација, стари автобуси...

ФОТО: Твитер Vs Град Скопје

Веројатно најсподелуваната фотографија на Твитер последниве два дена, е оваа од центарот на главниот град.

Следи фотографијата на која се гледа како градот ги решава сопствените пропусти:

А има и по некоја идеја:

Секако и по некоја поплака

ФОТО: Вака паркира скопски „фраер“

И него не му е лесно. Купил скап автомобил, ама ако го паркира во катна гаража никој нема да го види! А црвен е, свети!

Популарно