Дознајте кој ви ѕвони со непознат број!

Апликацијата Hello моментално е достапна само на Android уредите и користи податоци од Фејбсук како би ви открила кој се крие зад непознатите броеви.

Секако, оваа апликација ќе ви открие кој стои зад непознатиот број доколку тоа лице ги споделило своите контакти на социјалните мрежи.

Доколку сте го оставиле својот број на телефон на Фејсбук, лицата со оваа апликација ќе знаат дека ги повикувате, дури и ако го немаат меморирано вашиот број во телефонот.

Оваа апликација исто така може да ја користите за да телефонирате или да пронајдете броеви кои ви требаат на Фејсбук.

Тајни кодови на вашиот мобилен: Дали некој ве прислушкува или следи?

Tајните кодови постојат многу пред ерата на мобилните телефони, па така денеска се применети и на „Аndroid“ уредите.

Доколку батеријата брзо ви се троши и телефонот произведува чудни звуци, ова е класичен знак за прислушкување на телефонот, бидејќи прислушкувањето ја црпи неговата сила, па дури и кога не го користите телефонот.

Нормално, секој смартфон на „Аndroid“ нема да ги поддржува сите кодови, но секако можете да тестирате…

1. *#06# – „IMEI“број.

2. *#0*# – Сервисно мени на уредите како „Galaxy S III“.

3. *#*#4636#*#* – Информации за уредот, корисничка статистика и батерија.

4. *#*#34971539#*#* – Детали за камерата.

5. *#*#273282*255*663282*#*#* – Инстант бекап медиска датотека.

6. *#*#197328640#*#* – Активирање на тест модот на уредот.

7. *#*#232339#*#* – Teст за „Wireless LAN“.

8. *#*#0842#*#* – Teст за вибрации и позадинско осветлување.

9. *#*#2664#*#* – Teст на екранот чуствителен на допир.

10. *#*#1111#*#* – „FTA“софтверска верзија (1234 внатре во истиот код ќе понуди поглед во „PDA“и верзијата „firmware“)

11. *#12580*369# – Информации за софтверот и хардверот.

12. *#9090# – Дијагностички информации.

13. *#9900# – „System dump modе“.

14. *#301279# – „HSDPA“/„HSUPA“ контролно мени.

15. *#7465625# – Поглед на стасусот за заклученоста на телефонот.

16. *#*#7780#*#* – Рестартирање на податоците на фабричките подесувања.

17. *2767*3855# – Форматирање на уредот на фабричките подесувања (предупредување–ова брише се во уредот).

18. *#*#7594#*#* – По внесувањето на овој код, активирано е директно гасење на уредот.

19. *#*#232338#*#* – Прикажување на „Wi-Fi MAC“ адреси.

20. *#*#1472365#*#* – Брз„GPS“ тест.

21. *#*#1575#*#* – Детален „GPS“ тест.

22. *#*#0*#*#* – Teст за„LCD“ екран.

23. *#*#0289#*#* – Aудио тест.

24. *#*#0588#*#* – Teст на сензорите за близина.

25. *#*#3264#*#* – Приказ на „RAM“ верзијата.

26. *#*#232331#*#* – „Bluetooth“ тест.

27. *#*#232337#*# – „Bluetooth“ адреса.

28. *#*#7262626#*#* – „Field“ тест.

29. *#*#8255#*#* – Следење на „Google Talk“ сервисот.

30. *#*#3424#*#* – Teст на фунциите за „HTC“ уредите.

31. *#*#4636#*#* – „HTC“ инфо мени.

32. ##8626337# – Стартувај „VOCODER“

Сите користиме Вибер, но овие трикови ретко кој ги знае

Ако сте заинтересирани како да ја подобрите работата на Вибер, еве како може да го направите тоа.

1.Сокријте ја информацијата дека сте биле активни

Влезете во „Settings“ и исклучете го статусот „Online“. Дури и да влезете на Вибер за тоа нема никој да знае.

2.Сокријте дека сте ја виделе пораката

Доколку не сакате да дознаат дека сте ја прочитале пораката, повторно влезете во „Settings“ изберете ја опцијата „Notifications“ и отстранете ја опцијата „Show message preview“.

3.Не оптеретувајте ја меморијата на телефонот

Гласовните пораки од разговорите на Вибер автоматски се зачувани во телефонот. Не оптеретувајте ја меморијата, затоа најдобро е да ги избришете. Влезете во „Settings“ – „Media“ и кликнете „Delete voice messages“.

4.Тргнете ја сликата од вашиот профил за непознати корисници

Ако не скаате вашата слика да ја гледаат сите корисници на Вибер, повторно влезете во „Settings“, а потоа „Privacy“ и отстранете ги корисниците кои се на вашата листа, а не сакате да ја гледаат сликата.

5.Ставете лозинка

Ако не сакате некојда ви ги прочита пораките, можете да ставите Вибер лозинка. Самата апликација нема таква опција, но со помош на App Store ќе ја инсталирате за неколју минути

Популарно