Ставете шише со вода во тоалетното казанче и на генијален начин намалете ја сметката за вода

Ако сакате да ги намалите трошоците за сметките за вода, тогаш овој трик мора да го испробате.

Можеби ви изгледа наивно, но водата која се троши секој пат кога одеме во тоалет итоа како може да ја зголеми сметката која ќе ни стигне на крајот од месецот.

Ако сакате значително да ја намалите сметката за вода, се што ви е потребно е пластично шише која ќе ја наполнете со вода и ќе ја ставите во казанчето.

На овој начин шишето со својот обем ќе замени одредена количина вода која непотребно се троши.

Зошто е забрането користење на мобилен во авион?

Употребата на мобилни телефони за време на авионски летови е тема на која често се дебатира. При секој лет стјуардесите предупредуваат патниците да вклучат „flight mode“, но што се случува ако не ги следите нивните насоки и не го направите тоа? За жал, одговорот не е толку јасен.

Најголемата загриженост се состои од тоа што мобилниот телефон на толкава височина испраќа посилен сигнал. Тоа е нешто што може да влијае на мрежата на површина, но не е пријавен случај која мобилен телефон предизвикал уривање на авионот. 

Експертите велат дека вистинскиот проблем лежи во тоа што сигналот на мобилниот телефон се меша со оној на авионот, што предизвикува повеќе работа за пилотите за време на критичните фази од летот. Сепак, со напредокот на технологијата проблемот се намалува и ризикот е не е на високо ниво, но зависи од авио компанијата како ќе се справува со ова прашање. 

Некои авио компании и дозволуваат комуникација преку мобилен телефон за време на летот, иако не е препорачливо. Правилата за забрана за користење мобилни телефони во авионите се присвоени уште пред 20 години, а тогашната причина била превенцијата од мешање во радио сигналите на површината.

ВИДЕО: Еве што се случи кога гром удри во река

Физиката вели дека вакво нешто е речиси невозможно, а  човек со име Харди Томас го сними.

Тој на својот профил објавил видео од екплозија. Во описот на видеото стои дека станува збор за удар од гром во река, кој потоа предизвикал експлозија.

Имало страшно невреме и се случило токму ова чудо на природата кое ќе можете да го погледнете во продолжение!

Популарно