Од четврток до сабота: Пренасочување на сообраќајот во центарот на Скопје

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните за времен сообраќаен режим поради партиски митинг кој ќе се одржи денес во Скопје.

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните на Скопје дека од четврток од 22.00 часот  до 02.00 часот на 14.10.2017 година (сабота) во двата правци ќе биде пренасочен сообраќајот на булеварот ,,Илинден,,  на потегот од крстосницата со булеварот ,,Гоце Делчев,,  до крстосницата со булеварот ,,Св. Климент Охридски,, и истиот ќе се одвива по булевар ,,Илинден,,  десно по булеварот ,,Св. Климент  Охридски,,  и по булеварот,, Гоце Делчев,, и лево по булеварот ,,ВМРО,,.

Пренасочувањето на сообраќајот е поради изборен митинг.

ФОТО: Вака требаше да изгледа Скопје според Кензо Танге

По земјотресот во Скопје во 1963 година, кога беа уништени речиси 65 отсто од градбите во градот, главен во реконструкцијата на центарот на Скопје бил Кензо Танге. 

Проектот на Танге се базираше на два метафорични концепта – Градска порта и Градски ѕид.

Еве некои фотки од тоа време, па споредете со денешната состојба.

ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО: Страшна несреќа при трките во Скопје

Инцидент, повредени и прекин на кружната трка „Скопје 2017“ .

Во последната дивизија на самата стартно-целна рамнина Урош Бркиќ загуби контрола, излета удри во бандера и во рекламно пано, повредувајќи официјално едно лице.

Популарно