(ВИДЕО) Го испрскал автомобилот со WD-40, а она што го открил е неверојатно!

Нема возач кој не го изгребал својот автомобил од некој ѕид или ограда…

Повторното фарбање и полирање чини цело богатство но овој Русин открил нешто неверојатно.

Кога го изгребал својот автомобил одлучил да го испрска со WD-40 и подоцна да го избрише со влажна крпа, а кога го направил тоа нешто неверојатно се случило. Гребнатинките исчезнале!

Детално погледнете на снимката во прилог:

Таткото на Шакира е Македонец?!

Ако некогаш сте се прашувале зошто Шакира им дала православни имиња на децата, српски Курир сега го има одговорот.

Имено во 2014 пејачката го  доби првиот син и му даде име Милан, сите беа доста изнанадени, но го пофалија изборот, а пота следеше ново изнанадување. Вториот син таа го крстепше Саша.

Некои од порталите наведуваат дека нејзиниот татко Вилијам Мебарак Чадид е роден во Либан, но е потомок на православни Македонци. Наводно, поради тоа таа и Пике на своите деца им дале имиња Милан и Саша.

Други пак тврдат дека Вилијам израснал во градот Жале во Либан каде голем број од жителите се Грци и од православна вероисповед, па можно е и тоа да имало големо влијание над Вилијан и Шакира.

Во секој случај нема потврда ни за едната ни за другата шпекулација.

ВИДЕО: Ставил клуч во ормар стар 200 години, но вакво нешто никој не очекувал

Веруваме дека ваков ормар никогаш не сте виделе. Направен е во 18 век, а она што се крие во него е неверојатно.

Бил во сопственост на кралот Фредерик Вилиам II во Германија.

Откако ќе го ставите клучот и ќе ја отклучите бравата, започнува магија. Ова е парче мебел полно со изненадувања.

Погледнете за што се работи.

На едноставен начин откријте дали ви се судени многу пари!

Од секоја буква произлегува број, а кога ќе ги соберете добивате едноцифрен број и ќе откриете што ве чека 

Дали знаете дека вшето име и презиме можат да ви го одредат животниот пат? Можеби токму тоа е причина за мала заработувачка. Од секоја буква произлегува број, а кога ќе ги соберете добивате едноцифрен број и ќе откриете што ве чека.

Како да пресметате: Прво напишете ги вашето име и презиме, па во низата подолу пронајдете го бројот кој одговара на секоја буква. Соберете ги броевите од името и презимето одвоени, а потоа соберете ги тие два броја. Собирајте додека не добиете едноцифрен број.

1 = А, Ф, Н, В

2 = Б, Г, Њ, З

3 = Ц,Х, О, Ж

4 = Ч, И, П

5 = Ќ, Ј, Р

6 = Д, К, С

7 = Џ, Л, Ш

8 = Ѓ, Љ, Т

9 = Е, М, У

Пример:

Јована Митковска 

Јована: 5+3+1+1+1+1 = 12 = 1+2 = 3

Митковска: 9+4+8=6+3+1+6+6+1= 44 = 4+4 = 8

Вкупно: 3+8 = 11 = 1+1 = 2 

Резултати:

1. Единиците настојуваат секогаш да бидат први. Се трудат совршено да ја извршуваат својата работа, бидејќи од тоа зависи нивното самопочитување. Работодавачите многу ги цената луѓето со број 1. Повеќе ги интересира самата работа отколку стекнувањето капитал. 

2. Двојките секогаш до себе имаат партнери кои им помагаат да дојдат до пари. Нивните партнери или ги издржуваат или ги вработуваат или им обезбедуваат услови за реализација на своите деловни потенцијали. Способноста на Двојките најмногу доаѓа до израз во тим, па така тие најмногу ќе заработуваат и напредуваат како тим. 

3. Тројките многу ги сакаат парите, но до нив доаѓаат само кога ќе им тргне од рака бизнисот да го поврзат со својата голема потреба да се забавуваат. Без талент и среќа, Тројките живеат од споредни, несигурни заработки. Богатството ќе го стекнат само ако имаат вистински талент или луда среќа. 

4. Четворките до ништо во животот не стигнуваат лесно. Мораат да вложуваат многу напори за секој успех. Тие мора да одбиваат работи кои вистински ги привлекуваат поради сигурни и подобро платени работи. Четворките се големи работници. Нивниот успех секогаш ќе биде оправдан и заслужен, но судбината, за жал, не ги наградува секој пат.

5. Петките се опуштени личности, па најголемите заработувачки ги чекаат на патувањата и во странство. Петките лесно ја менуваат дејноста, па никогаш нема да бидат сиромашни. Имаат многу таленти кои добро се плаќаат.

6. Шеската бара истомисленици и поврзаност. Затоа најчесто успесите ќе ги постигнуваат низ семејниот бизнис, а ако се занимаваат со некоја креативна работа, тогаш низ ко-авторство. Парадоксот на Шеската е во тоа дека што повеќе даваат, толку повеќе имаат, па ако не успеат да работата во заедница, може да се случи целиот живот да го поминат во сиромаштија.

7. Главна особина на Седмицата е аналитичност. Финансиите не ги интересираат премногу. Во состојба се да работата само за идеи. Ќе ја жртвуваат благосостојбата за да се занимаваат со нешто што навистина го сакаат и во тоа веруваат.

8. Осмиците секогаш тежнеат кон материјални и конкретни резултати. Ним им е најважно да е добро платено она што го работат. Никогаш ништо не работат од чист ентузијазам, бидејќи работа заради работа воопшто не ги привлекува. Целиот живот можат да работат нешто што суштински не ги интересира само ако е добро платено.

9. Од една страна Деветките, тежнеат за работа која ќе има глобално влијание и помош кои ќе можат да го усреќат целото човештво, а од друга страна тежнеат таквата дејност да им донесе брз, лесен и голем профит.

Популарно