Кога газдата на Фејсбук ќе ти прати порака на Македонски

Виралните пораки се стари колку и социјалните мрежи. Секогаш се наоѓа некој паметен да прати порака која ако не ја споделите со сите... „Фејсбук ќе се плаќа“, „некој ќе ви умре“, „ќе ве следи несреќа“, „ќе не погоди метеор“... итн. Овој пат ете баш Марк Цукерберг решил на македонски да се обрати на некој нашинец и се да отиде вирално...

„Здраво, јас сум Марк, директорот на Фејсбук. Здраво на сите, се чини дека сите предупредувања се реални. Користењето на Фејсбук ќе чини пари. Ако ја испратите оваа низа до 18 различни пријатели од вашата листа, вашата икона ќе биде сина и ќе биде бесплатна за вас. Ако не ми верувате, утре во 18 часот Фејсбук ќе биде затворен и ќе го отворите ќе мора да платите. Сето ова е со закон. Оваа порака е да ги информираме сите наши корисници дека нашите сервери неодамна беа многу пренатрупани. Бараме ваша помош за решавање на овој проблем. Ние бараме нашите активни корисници да ја препратат оваа порака до секој од луѓето во вашата листа на контакти со цел да ги потврдиме нашите активни корисници на Фејсбук. Ако не ја испратите оваа порака до сите ваши контакти на Фејсбук, тогаш вашата сметка ќе остане неактивна со последица на губење на сите ваши контакти без пренос на оваа порака. Вашиот Smartphone ќе се ажурира во следните 24 часа, ќе има нов дизајн и нова боја за разговор. Почитувани корисници на Фејсбук, ќе направиме ажурирање за Фејсбук од 23:00 часот. до 05:00 часот на овој ден. Ако не го испратите ова до сите ваши контакти, ажурирањето ќе биде откажано. Нема да имате можност да разговарате со вашите пораки на Фејсбук. Ќе мора да ја плаќате стапката, освен ако не сте чест корисник. Ако имате најмалку 10 контакти, испратете го овој SMS и логото ќе се претвори црвено за да покаже дека сте корисник Потврден ... Ние го завршиме бесплатно. Утре почнуваат да ги собираат пораките за Фејсбук на 0,37 центи. Препратете ја оваа порака до повеќе од вашите 9 контакти и ќе ви биде слободна за живот. Гледајте и топката ќе стане зелена. Направете го тоа и ќе видите дека Фејсбук сега е слободен. Испратете до 10 луѓе за повторно активирање на услугата без трошоци.“

П.С. Ако баш мора да ви кажеме... НЕ ГО ПРАВЕТЕ ОВА! ЛАГА Е!

ВИДЕО: Граѓаните се подготвуваат за загадувањето

Од земјата која 33 пати е спомната во Библијата, но ниеднаш на списокот на земји членки на ЕУ, ви ги носиме новите „Фчерашни новости“, десетти по ред од четвртата сезона. Во нив последни дознавате:

- Какви се маките на државата по зголемувањето на даноците? 

- Кои се ставовите на водечките партии околу актуелните теми? 

- Ексклузивно: Граѓаните се подготвуваат за загадувањето 

И следната недела во истиот термин ве чекаат нови „Фчерашни новости“. Канал 5 телевизија недела 19:30 часот. Останете така. 

ВИДЕО: Каква е поврзаноста помеѓу идиотите и „ауди“

За неговата неколкудецениска работа како актер, „Милионер“, квизовите, новата серија и уште многу теми и муабети.

Во недела, не чека нова епизода на „Еден на Еден“. Не ја пропуштајте сезона 10 секоја недела од 18:30 на Канал 5.

За оние што ја пропуштија - новата епизода на Еден на Еден со Тарик Филиповиќ веќе е достапна на „Јутјуб“:  

Тарик Филиповиќ: Како ја омажив милионерката од „Милионер“

Шармантниот водител и актер Тарик Филиповиќ во недела еден на еден со Жарко Димитриоски. Во новата епизода од сезона 10 на „Еден на Еден“, Филиповиќ зборува за неговата неколкудецениска работа како актер, „Милионер“, квизовите, новата серија...

Тој открива за тоа дека досега три пати имал улога на хомосексуалец, па за тоа дури и му замериле. Филиповиќ зборува и за новата претстава во која го игра легендарниот Мирослав Блажевиќ и за тоа како Чиро реагирал кога го гледал ликот.  

Гледајте „Еден на Еден“ во недела од 18:30 на Канал 5.

Популарно