(ВИДЕО) ЛОВЕЧКО КУЧЕ НАЛЕТА НА ВОЛЦИ: Сопственикот го објави видеото од херојската борба

Ова е доказ дека кучињата навистина се најдобрите пријатели на човекот и треба повеќе да ги цениме. Томи Берглуд ловел лос заедно со своето четиригодишно куче Клара, во близина на Вармланд, Шведска, кога кучето избегало во шумата.

Кога Клара се вратила, била крвава и со рани по телото.

Клара била опремена со метален елек и со “GoPro” камера, па Томи бил во можност да види што се случувало.

За среќа, Клара целосно се опоравила.

Погледнете ја оваа херојска борба:

(ВИДЕО) Се обидел да сними семејство горили, но добил многу повеќе од тоа!

Фотографот Џон Кинг престојувал во Уганда фотографирајќи и снимајќи ги планинските горили во нивното природно живеалиште. Во еден момент целото семејство му се приближило и му подготвиле изненадување какво што сигурно не очекувал. Погледнете што се случило од 01:05 минути.

(ВИДЕО) Во својата кујна затекнал борба на два огромни питони

Човек од Бризбејн во својата летна кујна затекнал борба на два големи питони..

Снимката која ја направил прикажува судир на два питони.

Тој вели дека на едниот од нив му дозволил да живее на неговиот таван за да ги растерува штетниците.

Глетката која ја снимил и не го изненадила премногу.

“Мене тоа не ме загрижува. Питоните се безопасни и корисни во истерувањето на штетниците, а покрај тоа ги одбиваат смртоносните змии кои ги гледам околу куќата”, вели тој.

Тој претпоставува дека овие змии се “степале” поради женка која веројатно била во близина.

Видеото од оваа несекојдневна ситуација можете да го погледнете подолу. Вакво нешто дефинитивно немате видено досега.

Популарно