Како да знаете дека некој мисли на вас?

Дали се случило неодамна некој да ви падне на ум? Пред да ја избришете таа мисла, разгледајте ја можноста дека во тој момент и тие мислат на вас. И двајцата не сте свесни, но вашите мисли можеби се обидуваат да ви кажат нешто подлабоко.

Морате само да го толкувате начинот на комуникација, наместо да обрнете внимание на други работи како телевизија или интернет. Телепатската поврзаност помеѓу два ума има некаква вистина во себе.

Сите го чувствуваме тоа. Дури и кога сме изолирани, тоа е она што нѐ поврзува со оддалечени места и луѓе. Како да знаете дека некој мисли на вас?

Оваа смешна линија на комуникација може да се случи помеѓу љубовници, пријатели или со секој со кого се чувствувате блиски. Кога размислувате за некого премногу интензивно, ќе можете и да им се обратите.

Како да знаете дека некој мисли на вас? Еве неколку знаци:

Ако нечија ментална слика одеднаш се појавува во вашиот ум и тоа баш од никаде-некаде, постои голема можност таа личност да мисли на вас.

Ако некого не сте виделе подолго време, а одеднаш почнувате да размислувате за нив, можеби вашиот ум се обидува да ве приближи кон нив. Ве предупредува да се најдете со нив и да се потсетите на старите добри времиња.

Можете да почувствувате и ненадејно чувство на вина во вашиот ум и да чувствувате немир. Кој е изворот на тоа чувство? Кога психички сте синхронизирани со некого и тие чувствуваат тага затоа што не ве виделе и тие чувства се нормална појава. Тоа може да се случи со изгубена љубов или оддалечен роднина.

Може да се случи веднаш по раскинувањето, затоа што во тој периодот и двајцата се уште се длабоко поврзани.

Едноставно можете да ги признаете тие чувства и да продолжите со вашиот живот или можете да ја искористите можноста повторно да се поврзете со некого.

Вашите инстинкти нека ве водат до вистината. Тоа е единствениот сигурен начин. Верувајте во нивните необични начини на комуникација.

Подгответе се за 27.јули , а тоа е само вовед за астро шоковите и пеколните промени

Крвавата Месечина ќе предизвика најдолго помрачување во овој век. Истовремено, Марс ќе биде најблиску до Земјата во последните 15 години и затоа ќе изгледа посветло отколку било кога.

Помрачувањето на Месечината илу лунарната еклипса ќе се случи ноќта на 27. и 28. јули и ќе биде најдолгото помрачување во 21 век. Би требало да трае дури 1 час и 43 минути, а научниците тврдат дека највидливо ќе биде на југоистокот на Европа.

„Тоа е одлично„ Ова е навистина исклучителна и ретка можност да се види затемнувањето покрај Марс на ноќното небо. Ќе имаме два сјајни објекти и одлична прилика за фотографите, рече за Тајмс Роберт Масеј од британското Кралско астрономско друштво.

Помрачувањето ќе трае долго зошто Месечината е на една од најоддалечените точки од Земјата, па сенката ќе биде поголема отколку при вообичаените помрачувања. Поради тоа Месечината, поради ефектот познат како Рајлиово распрснување (Rayleigh scattering), ќе изгледа посебно црвено.

За оние лековерните, помрачнувањето на Месечината, навестува некоја апокалитична катастрофа.

Ги „пукате“ прстите на рацете? Научниците велат дека…

Некои луѓе уживаат да ги пукаат зглобовите, додека некои тоа го сметаат за одвратна навика. За што навистина се работи?

Научниците се обидуваат да ја утврдат причината зошто некои луѓе имаат погласни зглобови од другите, но до сега не успеале да донесат заклучок за таа состојба. Единствено што се знае е дека тоа има некаква врска со азотот и јаглен-диоксид-от кои се насобираат помеѓу зглобовите, па штом е воздушниот притисок понизок, веројатноста дека ќе дојде до пукање е голема.

Се претпоставува дека звукот на пукање се јавува во моментот кога гасот нагло ќе премине во течна состојба.

И покрај тоа што не може да се утврди причината за оваа состојба, научниците велат дека таа не претставува некој голем проблем и дека доколку луѓето заради пукањето на прстите би имале проблем, тие сигурно до сега би знаеле.

Но постои еден услов – пукањето на прстите не смее да биде болно. Во тој случај, треба да се посети лекар.

Дознајте дали луѓето околу вас ви ја крадат енергијата и како да се заштитите

Mожеби звучи смешно или бизарно, но тoa се енергетски вампири. Затоа што тие тоа буквално и го прават: се хранат со туѓа енергија. Исцрпуваат и заморуваат, бидејќи ја преземаат енергијата од луѓето со кои разговараат.

Веројатно се прашувате зошто тие го прават тоа? Бидејќи тие се празни од внатре. Тие немаат храброст да се соочат самите со себе и да ги решат своите проблеми, да се справат со својот живот, па се хранат со другите луѓе.

Својата празнина се обидуваат да ја пополнат однадвор и затоа никогаш не можете да докажете и да објасните што прават – тие се како бездната. Тие луѓе длабоко во себе си се несреќни и уплашени. Огромното мнозинство, енергијата ја крадат несвесно.

Без оглед на тоа дали тие го прават тоа свесно или не, резултатот е ист – ве исцрпуваат и тие го прават тоа цело време. Токму кога мислите дека се смениле, тие тргнуваат од почеток.

Поентата е дека додека самите не разберат што мора да променат во себе, нема да го променат својот начин на однесување. Сами! Значи, вие не можете да им помогнете. Откажете се од планот, бидејќи повторно ќе се доведете во иста ситуација.

Како да се одбраните од “кражбата” на вашата енергија?

На кој начин можете да ја спречите таквата ситуација? За почеток, ќе мора да сфатите дека за никого не сте обврзани да направите нешто. А најмалку енергија, па дури и ако се работи за членовите на семејството или пријателите.

Замислете дека некој ви ја пие крвта преку сламка. Дали би ја дале, ако знаете дека тоа лице има доволно од својата крв, и тоа го прави само затоа што тоа сте им го дозволите? Верувајте, ако на тоа лице не му дозволите да ви ја краде енергијата, ништо нема да се случи.

Тој нема да умре. Само ќе оди да ја бара следната жртва. Впрочем, со тоа што ќе дозволите таков однос вие го оневозможувате тоа лице да се развие и да ги побара причините за своето однесување во себе. Одржувате статус кво, кој е и полош за вас и за неа.

Значи, на прво место е намерата. Намерата многу се чувствува меѓу луѓето, дури и кога тие не користат зборови за да ја соопштат. За да спречите кражба на енергија, мора да бидете решени во намерата тоа да го и направите. Не се срамете затоа што нема зошто да се срамите. Повторувам, не должите никому ништо.

Откако сте се одлучиле да ставите крај на исцрпувањето и на исцрпувачкото лице кое ве заморува, направете нешто од следново (сите се ефикасни, ќе видите која ви одговара): Прекрстете ги рацете и нозете (ако сте седнати, се разбира).

Луѓето кои се занимаваат со јазикот на телото, таквото држење на телото го нарекуваат одбранбен став. Со добра причина: со тоа се дистанцирате од вашиот соговорник, а не само навидум, туку, исто така и на енергетско ниво. Ставете ја вашата десна дланка над вашиот папок, а преку неа левата. Со тоа го блокирате крадењето на енергија.

Визуелизирајте стаклено ѕвоно околу себеси. Без оглед на тоа дали некој седи блиску до вас или не, замислете се во внатрешноста на стакленото ѕвоно кое ве штити.

Едно нешто е речиси неверојатно: Откако еднаш тоа ќе го направите, ќе се изненадите колку брзо лицето кое ја краде вашата енергијата ќе најде изговор да се тргне. Веднаш штом ќе почувствува дека повеќе не може да краде енергија, веднаш ќе се тргне!

Не мислете дека треба да бидете љубезни и од било која причина да го продолжите разговорот: или замолчете, или само одговарајте што е можно пократко. Направете една од горенаведените техники и само насмевнувајте и климнете со главата. Штом ќе видат дека сте се оградиле, веднаш престануваат со комуникација.

Техниките нема да бидат успешни ако во себе не сте одлучиле да ја спречите кражбата на вашата енергија. Ако поради некоја причина мислите дека треба да го продолжите разговорот со таквата личност, таа ќе го почувствува тоа и нема да се тргне.

Исто така, не бидете тажни ако тоа ви се случи тоа со некој кого сте го сметале за посебен пријател, блиско лице. Ако е така, треба да знаете дека односот не бил искрен. Или, можеби бил од вашата, но од другата страна сигурно не е, без оглед на тоа дали тоа лице тоа го правела на свесно ниво или не.

Сега знаете како да го спречите тоа. Следниот пат кога ќе сретнете некој кој ве заморува и исцрпува, знаете зошто тоа се случува. Спречете го и повлечете линија веднаш. Се работи за вашиот живот и за вашата енергија и не сте обврзани никому да му ја дадете.

Дајте им ја на луѓето кои ви ја враќаат, кои тоа го ценат, кој ќе го подобрат својот и вашиот живот и со кои имате затворен круг на искрена и енергетски вистинска врска.

Верувајте му на вашето срце: тоа секогаш ќе ви ја каже вистината и со него никогаш не можете да згрешите.

Изберете добри луѓе и окружувајте се со луѓе кои ве ценат и со кои и вие и тие растете, затоа што тоа сте го заслужиле!

Популарно