ФОТО: Нема лажици за дечињата на Детска клиника

Ова се некои од оброците што ги добиваат децата кои се хоспитализирани на Детската клиника. Топлиот оброк е секогаш тазе приготвен, но се служи без прибор за јадење. Па, ако малечките никогаш досега немале можност да научат како се пие супа или грав од пластичен сад, овде, на сета мака, имаат совршена можност тоа да го научат. Во оваа здравствена установа, мајките престојот и храната го плаќаат приватно и ги чини 800 денари од ден.

Колку за потсетување, комплет пластична лажичка и вилушка, на големо чини еден или два денари.

Појадок јајца на око и сирење

Ручек: супа и грав

Супа и леќа со пилешко месо

Авторот на фотографиите и е познат на редакција

ВИДЕО: Снајперист се шета низ Скопје

Вчера пристигна снимка од полицаец снимен ноќе околу 2 по полноќ во населбата Ѓорче Петров кој излегол од големата зграда спроти пазарчето во населбата. Тој е вооружен но не се знае каде бил каде заминал.

Затоа ве предупредуваме да внимавате за да не бидете затекнати од снајперистот

ВИДЕО: Што прават овие млади Македонци?

YouTube станува се популарен во Македонија, најмногу кај најмладата генрација. Се повеќе млади се обидуваат да направат YouTube кариера.

Можеби не успеваат да заработат, но веројатно се задоволни со тоа што се познати во интернет светот во Македонија.

Кристијан и Кирил се во овој „бизнис“. Младите Јутјубери освен со „влогови“ решија да се обидат и со музика. Еве како искочи тоа:

Испратено од Кирил

Популарно