Умрел, па оживеал - тврди дека видел се што се случувало околу него

Човек по име Ендру вели дека неговиот дух бил издигнат од телото пред да тргне низ патот од светлосниот тунел.

Инцидентот, како што вели Ендру, се случил во 1998 година кога паднал од скали. Откако паднал тој нормално станал, но можел само да издиши.

На ФОндацијата за истражувања искуства блиски до смртта ( Near Death Experience Research Foundation) - интернет страница која собира случаеви на личности кои привремено умреле па оживеале - Ендру напишал: Знаев дека умирам. Бев потполно смирен и го прифатив тоа, знаејќи дека  не беше нешто што можев да направам да го променам фактот дека умирам. На секунда помислив колку ми е чудно што сум волку смирен бидејќи  секогаш мислев дека ќе паничам во стиуација која е опасна по живот.“

Откако го видела неговата жена повикала Брза помош, но пред Ендру технички да почине. 

Тој напишал: „ Се онесвестив на секунда или две и потоа се најдов во лебдечка положба надвор од своето тело.  Тој бил со лицето на подот во лежачка позиција. Не мислев за фактот дека бев надвор од своето тело. За мене тоа беше како нечие тело да лежи на подот. На некој начин знаев дека е мое, но не ме вознемири тоа бидејчи се чуствував целосно во ред. Целокупната атмосфера околу мене беше како темно виолетова светлост. Беше како да лебдев во темно виолетов облак, но можев да видам се во куќата како и обично, но само низ облак. 

Потоа почнав да одам накај темниот тунел кој како да се отвори само за мене. Се што видов беше стотина луѓе од двете страни на тунелот. Тие се звереа во мене со шокирачки изглед. Потоа поедини од нив викаа да се вратам. После тоа некои други почнаа да викаат како не е мое време, и дека морам да се вратам. Не препознав никого кого видов таму.“

Ендру вели дека во следниот момент бил свесен дека е во своето тело во болница, и дека „болката се вратила назад во мојата свест“. 

Поедини истражувачи велат дека ова е нормален феномен и дека не е нужен знак од небесата. 

Др.Сем Парниа го објаснил овој феномен. 

- Луѓето ја опишуваат глетката, силна светлина. Тие опишуваат чусвството на присуствотот на починатиот роднина, речиси како дошле да ги пречакат. Тие често велат дека не сакале да се вратат бидејќи е толку удобно  и налик на магнет кои ги влече. Многумина го опишуваат чувството одвојување од себе и набљудувањето на лекароти и сестрата како се обидуваат да ги оживеаат. 

Докторот вели дека постои и научно објаснување на овие реакции, и гледањето на луѓето не е доказ дека постои задгробен живот туку повеќе техника од преживеаното кое мозокот го скенира во себе. 

Тие велат благодарение на модерната технологија и научниците смртта не мора да биде ограничена на филозофијата и религијата, туку да може да биде истражувана по пат на науката. 

- Тие можат да слушнат работи и да ги запомнат разговорите кои се случуваат околу нив. 

4 чести навики што ја предизвикуваат оваа непријатна болест

Габичната инфекција е еден од најчестите гинеколошки проблеми кај жените. Жените неретко се жалат на константното враќање на воспалението, а не им е јасно зошто се случува тоа. Помалку познат податок е дека и секојдневните навики може да предизвикаат развој на габична инфекција. Не постојат конкретни мерки што би можеле да ве заштитат од оваа непријатна и честа болест. Но ако сакате да го намалите ризикот од појава на габична инфекција, одбегнувајте ги следниве 4 секојдневни навики…

1. Консумирање голема количина на храна или пијалаци што содржат квасец или шеќер

Кога консумирате храна што содржи шеќер и квасец, овие состојки стигнуваат во крвотокот, а потоа и во вагината. Габата се храни со шеќер и скроб. Пивото и виното содржат квасец и шеќер, па затоа претераното консумирање алкохол може да предизвика појава на габична инфекција. Ако сте склони кон габични инфекции, бидете умерени во консумацијата на благи работи, сирење, печурки и ферментирана храна.

2. Пречесто пиење антибиотици

Антибиотиците можат да ги убијат бактериите кои предизвикуваат болест, но може и да ги уништат добрите бактерии кои ја одржуваат киселоста во вагината. Кога нема доволно лактобактерии, вагината не е доволно кисела, па затоа се зголемува можноста за појава на габична инфекција.

3. Земање одреден вид контрацепција

Габичната инфекција е почеста појава кај корисниците на хормонска контрацепција. Во тој случај, се препишува контрацепција со помала доза на естроген. Но, придобивките од хормоналните контрацепциски средства значително ги надминуваат проблемите што ги предизвикува габичната инфекција, па затоа речиси никогаш не е потребно да се откажете од земањето хормонска контрацепција.

4. Носење претесна и мокра облека

За да може габата да предизвика инфекција, средината мора да биде топла, влажна и недоволно кисела. Кога половиот орган „не дише“, тоа може да ги зголеми шансите за појава на габична инфекција. По физичките вежби и пливањето препорачливо е да облечете сува и чиста облека.

ФОТО: Ако го видите ова во окото на детето веднаш реагирајте за да не биде доцна!

Дури 48% од родителите го забележале овој симптом кај децата, наведува една студија. Но поголем број од нив мислеле дека е во прашање грешка на фотографијата. Тоа мора да се смени затоа што е прашање на живот и смрт. Оваа статија ќе ви помогне како да ги откриете овие сериозни симптоми кај децата на време.

Кога тетката на ова тригодишно момче ја погледнала оваа фотографија забележала нешто шокантно.

Забележале дека нешто не е во ред со неговите очи. Во десната зеница забележала чуден одблесок.

Докторот дијагностицирал шокантна болест: Момчето имало ретинобластом на двете очи. По четири месеци хемотерапија, туморот во десното око се намалил  како и помалиот тумор во левото око.

Благодарение на неговата тетка, неговиот живот е спасен. Меѓутоа, тој ќе остане слеп на десното око.

За среќа секој до нас ова може да го открие.

Направете фотографија со блиц. Ако видете било кој од овие знаци, веднаш појдете на лекар.

Кога едната зеница е бела, а другата црвена. Кога едната зеница е црвена, а другата црна.

Секој родител би требало да знае за оваа болест.

Секој кој има телефон и камера на тој начин може да го спаси животот на своето дете.Споделете го овој пост со вашите пријатели, можеби на некој ќе му помогнете да реагира веднаш.

„Мамо зошто плачеш?“

Едно момче ја прашало својата мајка:

„Зошто плачеш?”

„Затоа што сум жена.” – му одговорила таа.

“Не разбирам.” – рекло момчето.

Мајката само го прегрнала и кажала

„Никогаш и нема да разбереш.”

Подоцна го прашало својот татко:

„Зошто мама плаче без причина ?”

“Сите жени плачат без причина” – било единственото што таткото можел да му каже.

Момчето пораснало, станало маж и сеуште се прашувало зошто жените плачат.

На крај го повикал Бог. Кога го добил, го прашал :

“Боже зошто жените толку лесно се расплакуваат ?”

Бог му одговорил:

“Кога ја создавав жената мораше да биде посебна.

И дадов раменици, доволно јаки за да ја носат сета тежина на овој свет, а сепак доволно нежна да може да пружа утеха.

И дадов внатрешна сила, да го поднесе раѓањето и одбивањето кое често пати го добива од своите деца.

И дадов цврстина која и овозможува да оди напред кога сите ќе се откажат, и да се грижи за своето семејство во период на болести и неволји без приговор.

И дадов чувствителност за да ги сака своите деца без оглед на сè, дури и ако нејзиното дете многу ја повредило.

И дадов сила да го носи својот маж низ неговите грешки и ја сочинив од неговото ребро за да го штити неговото срце.

И дадов мудрост за да знае дека добриот маж никогаш не би ја повредил својата жена, ама дека повремено ја тестира нејзината сила и одлучност постојано да биде покрај него.

И најпосле и дадов солзи за да се исплаче.

Тоа е само нејзино на користење кога и да и затреба.

Гледаш сине мој, убавината не е во облеката која ја носи, во нејзиното тело, или во начинот на кој се чешла.”

Убавината на жената мора да се види во нејзините очи, бидејќи тоа е влезот во нејзиното срце – место каде што е љубовта.

Популарно