Доктор од Италија: Сите го имате дома лекот против рак!

Докторот онтолог Тулио Симончини е оној што откри дека евтината и притстапна нетоксична сода бикарбона лечи рак и тумор. Заради ова тој беше прогласен од здравствената организација како шарлатан и еретик.

Надалеку најуспешен лек против ракот е содата бикарбона (NaHCO3), која на наша голема среќа сѐ уште не е прогласена како илегална во овој луд свет! Доктор Симончини е онколог од Рим, Италија. Неговата основна теорија за борба против ракот е дека треба да се спречат причините за појавување на ракот кои се главно габички по име „кандида албиканс“! Содата бикарбона за разлика од другите антигабични третмани на кои габичките можат да станат имуни, брзо и лесно навлегува во ткивото со рак или тумор. Заради таа своја особина, содата бикарбона брзински го разградува туморот. Заради овие причини габичките не се повеќе во состојба да прават штета и целосно се без одбрана пред нападот на оваа природна хемиска супстанција.

„Кандида албиканс“, причинител на многу женски болести, според Симончини, е главен предизвикувач на ракот.​

Извадок од интервјуто со доктор Симончини направено од Ема Холистер од здружението „Кандида интернешнел“, направено во 2007 година.

EH: Откако ги прочитав вашите револуционерни трудови за терапија против ракот, не можам а да не се запрашам, колку ви беше тешко да работите во доменот на онокологијата со цел тој притисок и сите тие негодувања отстрана на официјалната медицина. Како реагираше таа на вашата работа?

TS:Спречување. Сплетки. Клевета. Прогон. Кога научник има ефективна и револуционерна идеја, медицинските институции на секаков можен начин ќе се обидат да го уништат тоа, бидејќи ги загрозува интересите на оние што моментно владеат со тоа. Без разлика колку е успешен методот, важно е да се уништат сите траги.

Вледејачките партии досега направија многу работи кои требаше да ме спречат во мојата работа:

Ме исфрлија од сите медицински организации.

Направија вистинска хајка по сите медиуми правејќи кампањи за да ме окарактеризираат како обичен шарлатан.

Монтирани судски процеси со цел по судовите да ме присилат да се откажам од мојата работа.

Полицијата постојано ме малтретира во сопствениот дом.

EH: Поради што денешната медицина со сите сили се обидува да ја спречи вашата теорија и вашите начини на лечење со помош на сода бикарбона и зошто ги одбиваат вашите главни докази дека габичката од видот „кандида“ е главен предизвикувач на ракот?

TS:Една од главните одлики на медицинскиот врв е себичноста и алчноста како и недостаток на морал.Тие одлики ги спречуваат да погледнат подалеку од својата лична корист. Второ, денешната официјална теорија за настанување на ракот се состои од хипотезата дека канцерогените заболувања настануваат со генетско нарушување на клетките, мутација на клетките кои предизвикуваат формирање на клетките на ракот.Ова теорија еноставно е неточна и никогаш не е докажана. Затоа и сите методи на лечење или не даваат резултати или се незабележливи.

EH:Мислите ли дека тој проблем може да се реши?

TS:Да.Сето тоа може да се постигне ако се направат истражувања кои ќе се занимаваат со самиот извор на проблемот, секако ако се дозволат слободни медицински испитувања без мешање на парите или политиката. Кога луѓе од областа на медицината само од една земја би се собрале на едно место и би одлучиле да најдат решение на некој проблем, без кршење на човечките морали и стандарди, со дозволена слободна циркулација на информациите низ медиумите, тогаш резултатите би се забележале веднаш.

EH:Колку случаи на рак сте излечиле? Сигурно позитивните резултати би морале да им значат нешто на вашите колеги од областа на медицината?

TS: Излечив стотици пациенти. Многу од нив имаа последен стадиум на ракот или имаа канцерогени заболувања во напреден стадиум, посебно беше голем бројот на оние што ми се обратија за помош по неколку неуспешни третмани со конвенционалните терапии. Поголемиот број од нив во целост се закрепна по третманот со сода бикарбона и сѐ уште нормално живеат и работат. Во случаите кога се започнува со лечење на ракот во раните стадиуми по откривање на мали канцерогени јазли со големина до 3 см и минимален број на метастази, во 90 проценти од случаите пациентите во целост закрепнуваат. Важно е да се напомене дека дека повеќето лекари се сложуваат со мојот метод на лечење на ракот.

EH: Не постои ли начин овие докази од здравствените картони на пациентите кои се излечени од ракот со сода бикарбона да се искористат како притисок на медицинските здруженија со цел сериозно да ја сфатат вашата работа?

TS: Не, затоа што е потребно да се демонстрираат над стотина потполно документирани случаи и а за тоа е потребно да работам во некоја клиника која се занимава со истражувања на ракот. За мене тоа е невозможно затоа што сум исклучен од медицинската заедница.

EH: Многу жени имаат „кандида“ која им прави бројни гинеколошки проблеми од проблеми со репродуктивните органи, па сѐ до женски канцерогени заболувања. Имате ли некаков совет за нив?

TS: За да ги искоренат жените хроничните проблеми и габичните инфекции, тие би требало секоја ден да се чистат со два три литра чиста превриена вода која треба да се излади на телесна температура и во неа да има две супени лажици сода бикарбона.Овој третман треба да се повторува во период од два месеца, освен за време на менструалниот циклус. „Кандидата“ е многу отпорна габичка и потребно е долго време за да се искорени.

Докторот Тулио Симончини од самиот почеток на својата онтолошка кариера подигна прашина во Светската медицинска организација и тоа само поради фактот дека пропагираше лечење на канцерогените заболувања со лесно достапно и неотровно соединение: сода бикарбона.

Оваа храна е спас од надуеност

Имате проблем со стомачна подуеност, а сигурно сте имале барем еднаш такви тегоби, знаете дека здравјето на цревата е битно за здрав и среќен живот.

Тоа го велат и нутриционистите, кои во едно од најголемите истражувања за проблемите со варењето на храната, наречено The American Gut Project, кое беше направено минатата година, открија дека постои храна која навистина и реално помага да се раатисате од чувството на подуеност и да имате рамен стомак.

Тренерот и нутриционист Вил Хокингс за Daily Mail открива која храна ќе ви обезбеди природни пробиотици и пребиотици во организмот, со чија помош ќе се развијат корисни бактерии во вашиот систем за варење.

Пребиотици

Пребиотиците (не ги мешајте со пробиотиците, различни се, иако звучат слично) се неварливи јаглехидрати кои ги хранат добрите микроби во нашето тело. Докажано е дека пребиотиците имаат противвоспалително дејство, а добри се и за зајакнување на имунолошкиот систем.

Природните пребиотици се наоѓаат во бананата, зобот, јаболката, какаото, артичоката, лукот и други природни намирници.

Пробиотици

Пробиотиците се живи микроорганизми кои ги има во нашиот систем за варење, а се хранат со пребиотиците.

Корисни се за варењето и помагаат при слабеењето и симнувањето на килограми. Некои студии покажаа дека пробиотиците можат да имаат и противвоспалителни влијанија и дека се корисни и за проблеми со уринарниот тракт и синдромот на иритабилни црева.

Ако некогаш сте имале мака со стомачна подуеност, а сигурно сте имале барем еднаш такви тегоби, знаете дека здравјето на цревата е битно за здрав и среќен живот.

Тоа го велат и нутриционистите, кои во едно од најголемите истражувања за проблемите со варењето на храната, наречено The American Gut Project, кое беше направено минатата година, открија дека постои храна која навистина и реално помага да се раатисате од чувството на подуеност и да имате рамен стомак.

Тренерот и нутриционист Вил Хокингс за Daily Mail открива која храна ќе ви обезбеди природни пробиотици и пребиотици во организмот, со чија помош ќе се развијат корисни бактерии во вашиот систем за варење.

Пребиотици

Пребиотиците (не ги мешајте со пробиотиците, различни се, иако звучат слично) се неварливи јаглехидрати кои ги хранат добрите микроби во нашето тело. Докажано е дека пребиотиците имаат противвоспалително дејство, а добри се и за зајакнување на имунолошкиот систем.

Природните пребиотици се наоѓаат во бананата, зобот, јаболката, какаото, артичоката, лукот и други природни намирници.

Пробиотици

Пробиотиците се живи микроорганизми кои ги има во нашиот систем за варење, а се хранат со пребиотиците.

Корисни се за варењето и помагаат при слабеењето и симнувањето на килограми. Некои студии покажаа дека пробиотиците можат да имаат и противвоспалителни влијанија и дека се корисни и за проблеми со уринарниот тракт и синдромот на иритабилни црева.

Ги има во јогуртот, кефирот, краставиците, киселата зелка и темното чоколадо.

Вил, исто така, нагласи дека најдобар начин својот систем за варење да го одржувате здрав е со избегнување на преработена и рафинирана храна и придржување до разновидна храна.

Тука спаѓаат и пијалоците со вештачки засладувачи, бидејќи и тие се штетни за развојот на добрите бактерии.

Ова се трите знаци кои укажуваат дека ви е потребна повеќе вода во организмот

Ова се трите знаци кои укажуваат дека ви е потребна повеќе вода во организмот

Дехидрацијата ги погодува само оние кои воопшто не пијат вода-во заблуда сте, се лажете, можно е дури и вие да страдате од неа, а тоа да не го знаете. Дури 75% од луѓето дехидрирале, а тоа не го знаеле. Околу 60% од нашиот организам е со вода, 15% од севкупната вода се наоѓа во мускулите, а 85% во мозокот. Ако упорно не се чувствувате добро, а не знаете зошто, дехидрацијата може да биде причина за тоа.

Ова се трите знаци дека на вашето тело му е потребно повеќе вода

1. Замор

Секогаш сте заморни, и дома и на работа, дури и кога ќе се наспиете. Дури и мала дехидрација може да предизвика недостаток на енергија, замор и поспаност. Многу е важно да пиете доволно течности за телото да не дехидрира и предизвика омалаксаност и пад на енергијата. Прескокнете ги газираните и купените овошни сокови, и заменете ги со вода.

2. Хронична констипација

Се чувствувате надуено и имаше лошо дишење. Водата е природен чистач на организмот, па оттаму е важно да внесувате доволно количини во текот на денот. За воспоставување на рамнотежа во организмот, потребна е правилна хидратација, односно пиење вода на секои 60 минути. Дехидрацијата може да предизвика проблеми во цревата и констипацијата.

3. Главоболка

Главоболката е чест знак на дехидрација. Болката обично се јавува на предната страна, која поради невнимание може да се претвори во мигрена. За да се спречат овие главоболки, најважно е да пиете доволно течност, како во летните, така и во зимските месеци.

Бонус совети:

Пијте две чаши вода штом ќе станете

Купете шише во кое секојдневно ќе точите вода

Јадете храна на база на вода, лубеница и грејп

Работи кои никако не смеете да правите на вагината

Сигурно барем еднаш во животот сте слушнале како некоја жена завржила на итна помош затоа што нешто чудно и се случило со вагината или останало нешто во неа. Некои од тие приказни сигурно се измислени, но и добар показател од што треба да се држите подалеку.

Пареа

Наводно „парна купка за вагината“ потекнува од Кореја, каде ги соблекувате гаќичките и клечите 20-тина минути над врела вода со етерични масла и терапевтски билки. Многу парни бањи низ светот нудат различни поудоби верзии како столици на кои седите, а пареата ви шушти меѓу нозе. Но, не правете го тоа„ Интензивните ароми можат да предизвикаат иритација, а пареата изгореници.

Масло од чаевец

Во него понекогаш се кријат хемиски супстанци кои може да доведат до иридација на кожата на гениталното подрачје. Затоа се препорачува да користите маслинови, бадемово ил кокосово масло.

Чоколадо и шлаг

Колку и да ви звучат еротично немојте да ги употребувате околу гениталкната ареа, затоа што содржат шеќер и може да ја променат Ph вредноста на вагината. Ако сакате да експериментирате тогаш намачкајте само надворешно, никако подлабоко.

Вазелин

Легндарното средство за подмачкување не е соодветно за гениталното подрачје, затоа што се прави од нафта и може да предизвика несакани реакции.

Овошје и зеленчук

Сигурно барем еднаш сте прочитале дека некоја жена место дилдо, вибратор или вистински машки полов орган, за секс користела краставица. Постои и тоа, но никакво овошје или зеленчук не може да биде замена. Затоа, одвоете малку пари, купете си дилдо или вибратор, или најдете партнер. Вадењето овошје или зеленчук од вагината не е ни малку еднставно или безболно.

Анус

Се што било во допир со задниот отвор може да пренесе фекални бактерии во гениталното подрачје, а тоа понатаму може да предизвика непријатни инфекции.

Остри предмети

Треба ли дополнително да објасниме колку вагината е осетливо подрачје.

Тампони натопени со алкохол

Имаше извештаи во кои девојките ставаа тампони натопени со вотка во вагината за побрзо да се опијанат, а да не им смрди здивот.Пораката е никако да не го правите тоа, ни во најлудите сништа.

Светкави камчиња

Камчињата Вајазлинг како тренд се појавија последните пет години. Сјајните камчиња кои се лепат околу вагината лесно можат да заталкаат во внатрешноста.

Популарно