Која е идеалната големина на „машката гордост“?

Големината на машкиот полов орган отсекогаш предизвикувала полемика, а и машките и женските имаат различна претстава за тоа која големина е идеална.

Поради тоа тим научници одлучи да се позанимава со оваа тематика и да го пронајде вистинскиот одговор.

Научници од Универзитетот во Мексико и Универзитетот во Калифорнија повикаа 75 жени на возраст од 18 до 65 години, кои се во хетеросексуални врски и имаат редовни сексуални односи.

Тие имале задача да погледнат 3Д приказ на пенис со различни големини, од 10 до 21,5 сантиметри и да изберат што за нив е идеална големина.

Според мислењето на жените, идеална големина е 16 сантиметри.

Грешки во креветот кои мажите не ги опростуваат

остојат некои работи во сексот кои жените погрешно ги прават, а на мажите никако не им се допаѓаат…

Честото повторување на овие грешки може да доведе и до прекинување на врската. Ако не сакате тоа да ви се случи, време е за малку „образование“.

Брборење за филозофски теми

За време на сексот добивате инспирација за зборување, а темите ви се воглавно филозофски? За мажите нема ништо полошо од тоа. Се знае за што се зборува во кревет, а во обзит влегуваат само теми кои можат да ги возбудат.

Молчите и трпите

Не ви се допаѓа како мажот ве допира, но не сакате да кажете ништо и очекувате тој да ви ги прочита мислите? Тој знае кога тоа се случува и се чувствува лошо. Кажете му што сакате, тоа ќе му се допаѓа.

Изигрувате порно актерка

Мислите дека може да се однесувате како порно актерка? Размислете уште еднаш. Мажите сакаат кога жените уживаат, но премногу викање не делува воопшто уверливо. Престанете да глумите.

Се гадите од орален секс

На мажите им се гади од такво размислување? Тие не можат да веруваат како може да постојат жени во 21-ви век кои сметаат дека оралниот секс е перверзија. Тие на оралниот секс гледаат како на можност жената да го задоволи мажот, и мажот да ја задоволи жената. Размислете за тоа…

Молење

Сакате кога ве моли? Епа мажите тоа го мразат. Посебно не сакаат кога мора да ве молат за секс. Тоа е сигурна карта за да го побараат на друо место. Покажете му дека го посакувате, немојте да очекувате тој секогаш да покажува иницијатива.

Како вагиналната пенетрација влијае на женскиот мозок?

Жените кои имаат повеќе секс, се радуваат на подобра меморија во споредба со оние кои имаат тешкотии со половиот однос. Феноменот го опишаа научници од Макгилскиот универзитет во Монтреал и нивните истражувања ги објавија во специјализираниот журнал “Архива на сексуалното однесување”.

Акцентот во студијата на канадските научници е ставен на тоа како вагиналната пенетрација влијае на женскиот мозок. Проверена беше можноста сексот всушност да помага на понежниот пол да запаметат повеќе сложени зборови.

За време на истражувањето, тимот на истражувачи напипа врска помеѓу сексот и растот на нервното ткиво во хипокампусот – дел од мозокот задолжен за емоциите и меморијата.

За да стигнат до ова откритие, тие спроведоа анкета меѓу мала група на дами, чија старост била под 30 години. 78 жени прво биле запрашан за интимниот живот и зачестеноста на сексуалните акти во секојдневниот им, а во подоцнежна фаза меморијата им била подложена на забавен тест. Хетеросексуалците дами требало да запомнат апстрактни зборови и човечки лица.

Резултатите покажуваат дека жените кои почесто имаат секс во кревет со најблиските, се справиле подобро со тоа да запомнат сложени зборови. Сексот сепак не им помогнал да запомнат физиономија на учесниците во истражувањето.

Канадските научници веруваат дека редовната сексуална активност има директна врска со меморијата и растот на нервни ткива во хипокампусот. Се претпоставува дека врската доаѓа од фактот дека половиот однос ја опушта свеста и го отстранува стресот.

“Супстанциите кои му сигнализираат на мозокот за случајот кој се работи во организмот – се хормоните и невротрансмитери, кои се поврзуваат и со процесот на зачувување, така и со сексуалната активност”, пишува психологот проф. Џенс Пруснер, која учествувала во истражувањето.

Од друга страна научниците не знаат како оргазмот влијае на меморијата. Во оваа област допрва ќе се закажува истражување.

Како да откриете која девојка сака анален секс?

Во последното истражување за тоа кои девојки преферираат анален секс, има доста интересни резултати.

Според извештајот, девојки кои не викаат НЕ на аналниот секс се најчесто во своите 20ти, не се преоптеретени со религија, се прилично образовани и имаат повисоки примања.

Секако не смее да се заборави податокот дека поголемиот број на девојките од истражувањето (вкупно 10400, од кои 36% пробале анал секс) кои преферираат анален секс биле во брак или во подолги врски.

Значи целете на долги врски и на млади, образовани и богати девојки.

Популарно