(ВИДЕО) Оваа крава постојано плачела – кога ја дознал причината, на сопственикот му се скршило срцето

Како и луѓето, животните имаат чувства. Ако некогаш сте поминале некое време со животно, сигурно сте се увериле во тоа.

Кога се тажни, животните знаат да плачат и да тагуваат, како и луѓето. Меѓутоа, во тие ситуации на сопствениците не им е лесно, бидејќи не можат да сфатат зошто се тажни.

Таков е случајот и со кравата Мајбеле. Луѓе кои имаат засолниште за крави ја довеле на својот ранч, каде ќе биде слободна и среќна.

Меѓутоа, таа не престанала да тагува. Сфатиле дека кравите вака се однесуваат само кога ги бараат своите младенчиња.

Се посомневале дека се работи за тоа и ја вратиле на местото каде што ја нашле. Кога конечно го довеле нејзиното теле, средбата им го растопила срцето. Погледнете и сами!

(ВИДЕО) Му даде на орангутанот цигара во зоолошката градина

Орангутан, човеколик голем мајмун, познат по својата интелегенција и единствен постоечки вид од родот Понго, денеска живее само на Борена и Суматри. Во зоолошката може да се забележи дека на него никој не внимава. Снимката од зоолошката Бандунг во Индонезија предизвика бес во јавноста, а на него може да се види орангутан кој пуши цигара.

Камерата го забележала моментот кога еден од посетителите на зоолшката ја фрла цигарата на орангутанот, кој ја зима и почнува да ја пушти. Видео снимката со голема брзина се прошири на социјалните мрежи, а од зоолошката градина стинало соопштение дека им е жал.

Тие образложиле дека постои можност да чуварот во тоа време бил на пауза. Воглавно, како што велат, постои предупредување видливо за посетителите, во кое истакнува дека е забрането да им се дава храна или цигари на животните.

Оваа золошка градина повеќе пати била критикувана поради односот кој го има кон нејзините животни, со тоа што ги изгладнува, и разболува.

(ВИДЕО) Пингвини направиле случајно селфи на Антарктикот

Денеска луѓето и стари и млади и познати и анонимни, просто се тркаат за да направат подобри селфи фотографии. Како што стојат работите, изгледа дека и пингвините сакаат да се приклучат во оваа трка.

Два радознали пингвини од колонијата Остер на Антарктикот, снимија едно селфи, а видеото го објави Австралиската антарктичка дивизија.

Два царски пингвини откриле камера која членот на експедицијата Еди Голт ја оставил на ледот во близина на колонијата на овие „ледени птици“, и успеал да направи кратка видео снимка.

Иако всушност не се работи за вистинско селфи, затоа што камерата веќе снимала, комичната видеоснимка, веднаш го освои интернетот.

Популарно