Видео открива како дошло до сообраќајна несреќа со Tesla Model X

На видеото со сообраќајната несреќа се гледа како автопилотот на Tesla Model X оди кон бетонската ограда, така што возачот не реагирал. Наместо автомобилот да ја задржи својата лента, тој се насочил директно кон оградата.

Експертите велат дека одбележувањето на коловозните ленти е многу лошо извршено, така што може да се збуни и човечкото око. Ова ќе биде биде големо предупредување за сите возачи на Tesla автомобили, затоа што би можеле да завршат со трагични последици доколку го активираат автопилотот. Од компанијата постојано предупредуваат дека рацете на возачот треба постојано да бидат на воланот. Од Teslа велат дека возачот имал време 5 секунди и 150 метри за реакција и исправување на автомобилот, за што доказ е ова видео снимано од местото на несреќата.

Направете го само ова и вашиот компјутер ќе биде ДВОЈНО ПОБРЗ!

Секој од нас сака побрз компјутер. Колку и да е брз, може и подобро. Овој едноставен процес може да ви помогне.

Отворете такс менаџер на еден од овие три начини. Првиот е преку пребарување да напишете „Task Manager”, вториот да притиснете „Ctrl + Alt + Delete” и да изберете Task Manager, а третиот е со десен клик да изберете мени на таскбарот и потоа да изберете Task Manager.

Task Managerпотоа самиот ќе го поедностави процесот, а вие кликнете на „More Details“ за да го видите напредниот приказ. Кликнете на „Startup” за да ги видите списокот на апликации и процеси, кои стартуваат кога ќе го вклучите компјутерот.

Потоа прнајдете ги апликациите кои не сакате да стартуваат со вклучувањето на компјутерот и со десен клик на нив одберете „Disable”. Кога ќе го сторите тоа, потребно е да го рестартирате компјутерот за да се почувствуаат промените.

ТРИК: Како да отклучите телефон што е заштитен со PIN

Доколку го заклучите екранот на телефонот како би спречиле неовластен пристап до неговата содржина со PIN-код, шифра или патерн, постои можност да заборавите на истиот.

Се прашувате што тогаш? Имаме решение за вас!

За Андроид 5.0 и нагоре:

1 Посетете го линкот google.com/android/devicemanager

2 Пријавете се со Google профилот со кои сте го регистрирале вашиот уред кој е заклучен

3 Ќе ја видите листата на сите свои уреди меѓукои  итој што е заклучен

4 Селектирајте го уредот и ќе видите опции Ring, Lock и Erase. Кликнете Lock и внесете нова шифра по желба.

5 Зачувајте ја промената со кликнување на Lock.

За Андроид 4.4 и надолу:

Овде процесот е многу поедноставен. Знаете дека доколку ја внесете погрешната шифра, PIN или патерн, после третиот пат ќе ви биде оневозможено повторно да се обидете во наредните 30 секунди.

1 Намерно погрешно внесете го PIN-от за да ви оневозможи повторно внесување за 30 секунди

2 Повторете го овој процес уште пет пати

3 Потоа ќе добиете опција Forgot Pattern, Forgot PIN или Forgot password во зависност од тоа што користите

4 Ќе ви се појави опција да го потврдите својот вистински идентитет така што ќе се логирате на Google профилот

5 По логирањето ќе ви биде овозможено да го отклучите телефонот, а доколку не е така, Google во некои случаи испраќа и дополнителен активациски емаил за да потврди дека тоа на вистина сте вие. Откако ќе го кликнете активацискиот меил вашиот телефон ќе биде отклучен.

(ВИДЕО) Запознајте ја Хармони - таа е секогаш расположена за секс

Ако сопругата не е расположена за секс, нема проблем тука е Хармони. Новата секс кукла треба добро да ја погледнете за да забележите дела станува збор за робот, а не вистински човек. Направена е од пластика која е мека и многу потсетува на човечката кожа. 

Се разбира, по желба може да се креираат облините, бојата на косата, може да се нашминка и да изгледа онака како што вие сакате.

За разлика од сопругата, Хармони зборува но само кога ќе ја прашате.

Популарно