ФОТО: Ако се плашите од кучиња не проаѓајте на плоштад Македонија

Глутница кучиња се собрани на плоштад Македонија и ги напаѓа граѓаните и туристите. Посебно се опасни за велосипедистите.

Овој горлив проблем е тема на емисијата „На иста страна” што се емитува во недела во 14 и 14 на Сител телевизија. 

Испратено од Александар

ФОТО: Чад над главната зграда во ОХИС!!!

Некогаш хемиски гигант на Балканот, денеска напуштени објекти и загадено земјиште. ОХИС оддамна не работи, но велта сеуште е еден од најголемите загадувачи на Скопје. Ова се однесува на отровите кои се наоѓаат во земјата под хемиската индустрија, а кои се пренесуваат низ Скопје со подводни води, велат експертите.

Но, тоа не е доволно, па денеска ОХИС го загадуваше и воздухот. Наш редовен читател ни испрати фотографија од некогаш „главната“ зграда на фабриката, на која се гледа дека од неа излегува чад. Дали избил пожар или станува збор за нешто друго, засега нема информации.

Испратено до Драган

Популарно