ФОТО од матурско табло на Никола Груевски: Еве што му напишале

Екс премиерот Никола Груевски, „нема среќа“ со судиите, па го очекува 2 години затворска казна за случајот „Тенк“.

Сека поодмана си има проблеми со авторитетите сведочи и оваа фотографија од таблото по матурата на „Коле“.

ГАЛЕРИЈА: Прекрасни фотографии од Дојран

Прекрасните фотографии можеби на прв момент ќе ве залажат дека станува збор за некој светски парк…но, не, вака сега изгледа Дојран.

Разелени природата во најјужната општина во Македонија, Дојран. Дојран не е само убав – тој е најубав!

Денеска силна соларна бура утре ќе ја погоди Земјата

Земјата утре ќе ја погоди густа и силна соларна бура, рече метеорологот Тамити Сноу.

Тоа, како што наведе, го покажуваат моделите НАСА и НОАА - Националната агенција за истражување на океаните и атмосферата.

Според нејзините зборови, може да се очекуваат ГПС пречки и потешкотии при користењето на радиостаници на страната на Земјата на која тогаш ќе биде ноќ.

На сајтот на НОАА наведено е дека, поради очекуваното Сончево коронално исфрлање на масата се очекува умерена геомагнетска бура.

Проста математика, но само 20% ќе дадат точен одговор

Модерното време и калкулаторите на секој телефон не натераа да заборавиме најлесни математички задача. Затоа дури 8 од 10 луѓе ќе дадт погрешен одговор на оваа проста задача. 

Точниот резултат веројатно ќе ви го даде било кој дигитрон, но ако ве мрзи да пресметувате на телефонот, а саката да проверите дали добро сте пресметале, точниот одговор е...

5+5Х5-5+5/0 = 

5+25-5+0=

25 или под Б

Популарно