Запознајте го Филип Величковски - младиот талентиран поет од Македонија

Шеснаесет годишнито Филип Величковски од село Каратманово ужива да твори. Тој е средношколец во  СОУ Коле Неделковски - Велес, Електро техничар за компјутерска техника и автоматика, втора година.

Во седмо одделение со својата поема „Патувања“ го освои првото место на конкурсот во Италија. 

Младиот поет продолжи да твори, па следуваа уште неколку награди. Пред две години го освои  второто место на Ракатки, а за денот на крводарителите  првото место во Велес на тема "Капка крв живот значи''

Испратено од Филип

ОПАСНО: Од зградата што се гради карши влада паѓаат парчиња бетон, малтер врз минувачите! (ФОТО)

Од зградата што се гради карши влада паѓаат парчиња бетон, малтер врз минувачите

На дел од гостите на кафеаната до зградат во изградба им паднале пачиња бетон во чиниите, вели читател на Засе.мк кој ни ја испрати фотографијата.

Испратил: Дарко

ФОТО: Чад над главната зграда во ОХИС!!!

Некогаш хемиски гигант на Балканот, денеска напуштени објекти и загадено земјиште. ОХИС оддамна не работи, но велта сеуште е еден од најголемите загадувачи на Скопје. Ова се однесува на отровите кои се наоѓаат во земјата под хемиската индустрија, а кои се пренесуваат низ Скопје со подводни води, велат експертите.

Но, тоа не е доволно, па денеска ОХИС го загадуваше и воздухот. Наш редовен читател ни испрати фотографија од некогаш „главната“ зграда на фабриката, на која се гледа дека од неа излегува чад. Дали избил пожар или станува збор за нешто друго, засега нема информации.

Испратено до Драган

Популарно