Павле се сети кој го снимал

Објавената „Бомба“ во текот на вчерашиот ден се појави на руска социјална мрежа од профил со псевдоним „Илија Громовник“, а во истата се слуша гласот на пратеникот Павле Богоевски, всушност ја направил таксист.

Тој го снимал додека Богоевски се возел во таксито и затоа на снимката се слуша само неговиот глас. Разговорот е од пред неколку месеци.

Ова го обелодени самиот пратеник одговарајќи на прашања во коментари на неговиот Фејсбук профил каде се огласи за снимката.

ТЕШКА СООБРАЌАЈКА ВО КАПИШТЕЦ, цело маало остана без струја

Пред помалку од 30 минути во скопската населба Капиштец кај Минстерството за економија се случила тешка сообраќајна несреќа во која визило удрило во електричен столб, а потоа и трансформатор по што околните згради останел без струја.

Патем, возилото од сударот оштетило и неколку други возила кои се наоѓале во близина. Деталите следат...

ТЕШКА СООБРАЌАЈКА ВО КАПИШТЕЦ, цело маало остана без струја

Пред помалку од 30 минути во скопската населба Капиштец кај Минстерството за економија се случила тешка сообраќајна несреќа во која визило удрило во електричен столб, а потоа и трансформатор по што околните згради останел без струја.

Патем, возилото од сударот оштетило и неколку други возила кои се наоѓале во близина. Деталите следат...

Првпат во историјата откриен таен документ на Русија: Путин може да употреби…

Во документот се открива дека Русија смета дека нуклерното 0ружје е како средство за спречување за воздржување.

Претседателот на Русија, Владимир Путин ја утврдил државната политика токму во таа област. Документот првпат е објавен на официјален портал за правн информации, а досега беше во голема тајност.

Русија смета дека користењето на нуклеарна сила е само при крајна мерка. Во текстот се споменуваат четири услови, при кои Русите може да го употребат.

Лансирање балистички ракети на територија на Русија, кога противникот ќе употреби исто 0ружје, во случај на стратешки важни државни и воени објекти, агресија со користење конвенционално 0ружје.

Популарно